Nyt

Den jordanske forfatter Nahed Hattar blev søndag morgen skudt og dræbt udenfor justitspaladset i Amman. Hattar er tiltalt for at have Facebook-delt en karikatur af en IS-kriger i seng med to nøgne kvinder, der råber til Allah der står i døråbningen.

Tegningen var ment som en hån mod IS, men er af mange blevet opfattet som en hån mod Allah. Det er forbudt ifølge jordansk lov.

Også hans advokat trak sig da han fik se karikaturen, fordi den ifølge ham krænket sharia.

cartoon-shows-allah-640-580

c_2_articolo_3032907_upiimagepp_25105259-jpg-pagespeed-ce-0dirpla3fl

The 56-year-old Christian was arrested on August 13 after posting a caricature on his Facebook account that depicted a bearded man in heaven smoking in bed with women, asking God to bring him wine and cashews.

Many Jordanians considered it offensive and against their religion. The authorities said Hatter, a prominent activist and a supporter of Syrian President Bashar al-Assad, violated the law by widely sharing the caricature.

http://www.aljazeera.com/news/2016/09/jordan-nahed-hattar-shot-dead-cartoon-trial-160925080745317.html

ANNONSE