Nyt

Politiet nægter at oplyse etniciteten på de to 17-årige drenge, som onsdag blev anholdt for at stå bag mandagens stenkast mod en ambulance og en personbil i Aalborg Øst. I et interview med EB ville efterforskningsleder Frank Olsen end ikke oplyse, om drengene har et danskklingende efternavn:

“Det vil jeg ikke svare på” svarede Frank Olsen.

Kim Møller fra Uriasposten rettede efterfølgende henvendelse til Nordjyllands politi med en ny forespørgsel, og fik følgende  svar  fra kommunikationsansvarlig Christian Brinck:

“Politiet kategoriserer ikke mistænkte eller lovovertrædere på etnicitet. Dette oplyses kun, hvis det har særskilt betydning for sagen.

I lyset af, at både bilbrande og stenkast mod biler fra motorvejsbroer har grebet om sig uden at politiet har kunnet dæmme op for udviklingen, ligger det ellers lige for at koble forbrydelserne med den stigende radikalisering blandt unge i de muslimske miljøer. Derfor er det en overraskende melding, at politiet mener de unges etnicitet ikke har “særskilt betydning for sagen”

Politiet kunne ellers så nemt som ingenting – og uden at afsløre de sigtedes identitet – eliminere koblingen til radikaliserede unge muslimer ved blot at oplyse, at de to 17-årige har ren dansk baggrund.

ANNONSE

 

 

ANNONSE

4 svar til “Politiet nægter at oplyse stenkastende unges etnicitet”

 1. papers__please siger:

  Hvis de havde været danskere, så havde de råbt det ud på slotspladsen med megafon lige på stedet. Vi ved alle sammen godt hvem det er, når de ikke vil oplyse deres etniske herkomst.

 2. David siger:

  Tja, det bliver også spændende at se hvad straffen bliver for sådan en forseelse. Umiddelbart ville jeg opfatte det som terror, da det er en handling som skaber frygt i hele samfundet, og ikke kun de implicerede. Men det ender nok med at blive kaldt grove drengestreger, og en bøde på 500kr.

 3. Gaasedal siger:

  “Politiet nægter at oplyse stenkastende unges etnicitet”
  “Dette oplyses kun, hvis det har særskilt betydning for sagen.”

  De behøver ikke at oplyse etniciteten, alle og enhver ved hvilken etnicitet der er talen om.
  Selfølgelig har det en særskilt betydning for sagen, fordi uden dem, var dette ikke sket.

 4. Kåre Johansen siger:

  Begynner Danmark å bli lik Sverige?

Mest læst

Knæfaldet