Nyt

“Vi vil ikke kendes ved jer. Mellem os og jer er fjendskabet og hadet blevet åbenlyst, for altid, med mindre I vil tro på Allah alene”

Så hjertevarm lyder indgangsbønnen til den video, som gruppen Millatu Ibrahim i 2014 lagde på youtube. Millatu Ibrahim, som støtter Islamisk Stat, er kommet i søgelyset efter politiet har offentliggjort, at den 25-årige mand som torsdag morgen skød og sårede to politimænd på Christiania, er medlem af gruppen, siger politiet ifølge JP

Selvom politiet mener, at skyderiet ikke umiddelbart kan kædes sammen med den 25-åriges tilknytning til Millatu Ibrahim, ligger sammenhængen alligevel lige for, for som talsmanden i videoen siger:

“Det er vigtigheden af at vi tager afstand fra de her afguder. Vi tager afstand fra demokrati. Vi tager afstand fra de folk […] Allah tilgiver ikke, at der bliver sat partnerskab med ham”

Med den indstilling til den demokratiske retsstat følger også fravær af respekt for de myndigheder, der skal opretholde lov og orden. Og sammen med den voldsforherligelse, der er en integreret del af IS-sympatisøres ideologiske dna – er vejen til angreb på politiet kort.

ANNONSE

Igen spiller islam en afgørende rolle.

 

 

Millatu Ibrahim blev grundlagt i Tyskland i 2012, hvor gruppen nu er forbudt. I Danmark har gruppen eksisteret siden 2014 (JP )

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid