Tavle

Seks politibetjente ransagede tirsdag eftermiddag komikeren, Hans Teeuwens, hjem, i Amsterdam. Det skete blot et par timer efter, at han uploadede en video på sociale medier. Hvor han, iført en tyk, sort paryk med noget, der lignede et skydevåben ved siden, parodierede Amsterdams borgmester, Femke Halsemas, forsvar af pro-palæstinensisk ytringsfrihed, og retten til, at demonstrere under åbningen af ​​det nationale Holocaust-museum i søndags.

Kommer de for at hente jøderne i min kælder?

Den kendte komiker sagde i en video, filmet under politiets indgriben, at politiet var der for at tage “rekvisit-pistolen” fra ham. Teeuwen sagde ikke, hvorfor han inkluderede pistolen i videoen, men det anses for en sandsynlig hentydning, at Halsemas teenagesøn var i besiddelse af et deaktiveret skydevåben, da han blev anholdt for en forstyrrelse på en forladt husbåd.

– Skammer I jer ikke lidt over det her pjat? spurgte Teeuwen politifolkene, da de stod på dørtærsklen. – Så jeg tænkte, kommer de for at hente jøderne? Eftersom jeg har flere jødiske familier i min kælder, joker Teeuwen på Teeuwen-vis.

Korrupt inkompetence

Komikeren håber, at det ikke var et reelt forsøg på at skræmme ham:

– Det mest sympatiske scenario, jeg kan forestille mig, er håbløs inkompetence. Og det andet scenario er korrupt inkompetence. Hvis det lykkes dig at få en ransagningskendelse så hurtigt, er det virkelig slemt. Jeg håber ikke, det er sådan i dagens Holland.

– Uundgåeligt at knække æg og jødiske hjerter

Teeuwen bider tænder sammen og efterligner Halsema:

– I en by som Amsterdam, hvor folk stadig føler smerten ved kolonihistorie og slaveri, er det utrolig vigtigt, at folk bliver ved med at holde sammen. Dette fører nogle gange til, at grupper udvikler kollektive mindreværdskomplekser, og bliver provokeret af en anden, endnu mindre minoritet, der er mere succesfuld end den større, frustrerede gruppe, der er vigtigere på et bestemt tidspunkt end den mindre, succesrige minoritet.

Med andre ord er det uundgåeligt, at æg og jødiske hjerter bliver knust, når man laver en berigende og mangfoldig omelet.

Mistænkt for kriminalitet

Der gik tre timer, fra parodien om borgmesteren var uploadet, til videoen, der beskrev ransagningen, var færdig redigeret og uploadet. Der bed Teeuwen tænderne sammen, og roste, sarkastisk, politiets “utroligt gode” respons, ved at sørge for sikkerheden, for Amsterdams indbyggere.

ANNONSE

Han satte sig et kort øjeblik ved klaveret, og spillede en rask kabaret, og sang “Kom til politiet…”, før han rakte hænderne frem for at blive lagt i jern. En politimand forklarede, at rekvisitten blev beslaglagt, og at han kunne blive indkaldt til afhøring, som mistænkt for kriminalitet.

Ytringsfriheden retsforfølges

I går skrev vi om belgieren Dries Van Langenhove, der blev idømt et års ubetinget fængsel for brud på racismeparagrafen. Han havde delt såkaldte “memes” i en lukket chatgruppe. Han mener selv, at han ikke kan dømmes for andet end humor:

https://www.document.no/2024/03/12/belgia-dries-van-langenhove-domt-til-ett-ars-fengsel-for-rasistike-memes/

 

 

Køb Primo Levi’s “Hvis dette er en mand” fra Document Forlag!

 

Køb Jean Amérys bog!

ANNONSE