Nyt

En føderal dommer i Florida fremskyndet torsdag State Departments pålagde offentliggøring av nye Clinton-eposter med én måned. Allerede 15. september må State Department begynde offentliggjøringen. Det betyder at Clinton har et Damoklessverd hængende over sit hoved resten av valgkampen. Det skaber stor usikkerhed om en kandidat halvparten af velgerne sier de ikke kan li.

The State Department must start releasing the additional 15,000 emails uncovered during the FBI’s investigation into Hillary Clinton‘s private server starting on Sept. 13.

The date is a full month earlier than agency officials had hoped to begin the release.

State Department havde oprindelig sagt at de først kunde klare 15. oktober og viste til det omfattende arbejde der må nedlægges. Det er liden tvil om at State Department forsøger at beskytte Hillary. Overladt til deres eget forgodtbefindende ville vil næppe sett nogle eposter før efter valget. Men for meget står på spil. Det ville kunne opfattes som grov indblanding i valget.

Talskvinde Elizabeth Trudeau har konsekvent saboteret forsøg på offentlighed om Clintons rolle, i den grad at det har irriteret pressebyråer som AP.

State Department spokesperson Elizabeth Trudeau said in a statement that it’s still unclear whether any of the new emails would qualify for release.

“As we have said, the Department agreed to search the materials we received from the FBI in response to several pending FOIA requests and, to the extent responsive records are identified, produce them,” Trudeau said in a statement.

Medierne forsøger også at beskytte Clinton så godt det lar sig gøre. Men de kan ikke helt ignorere de viktigste punkter. De skubbes dog langt ned. F.eks det faktum at Clinton havde sagt at hun havde slættet 30.000 eposter der var private. FBI-chef James Comey kunne så fortælle at de havde fundet nær 15.000 eposter der var job-relatert.

ANNONSE

Igen var Clinton taget i en løgn.

Clinton gave the State Department about 30,000 emails from her private server last year, which have been released by the agency on a rolling basis. She said she also deleted another 30,000 that she considered personal.

But FBI Director James Comey said in a press conference last month that Clinton had deleted “several thousand” work-related emails too, which the agency was able to recover.

It’s unclear how many of the new emails are work related, or if the agency will be able to release all relevant emails before Election Day on Nov. 8.

Mediernes forsøg på at skåne Clinton virker trolig mod sin hensigt i det lange løb. Vælgerne har fået med seg at hun ikke er til at stole på.

ANNONSE