Nyt

Det tyrkiske politiet har utpekt den enarmede IS-rekruttøren Ahmed Tschatajev som hjernen bak terroren i Istanbul forrige uke. Nå viser det seg at han i 2008 satt i fengsel i Sverige. Og for dem som stadig mener at muslimske terrorister egentlig ikke er muslimer, er det en interessant historie hans medfanger kan fortelle til svenske Aftonbladet:

På anstalten placerades han på avdelning 1. som inrymde 16-17 personer.

Han fick nästan alla på avdelningen att be och hålla på. Han var väldigt mån om att folk skulle börja läsa koranen och göra alla de här muslimska sakerna. De flesta var nog där och bad med honom någon gång men till slut var det fyra-fem personer som blev mer varaktiga anhängare, säger en medfånge.

En annan medfånge berättar att Ahmed Tschatajev omvandlade sin cell till ett bönerum med mattor på golvet.

Där bad han fem gånger om dagen tillsammans med sin grupp. Och det var alltid han som ledde bönen.

Orsaken till att mannen satt på en svensk anstalt var att han sommaren 2008 dömdes till ett år och fyra månaders fängelse för grov smuggling av Ystads tingsrätt.

Muslimske terrorister synes ha en svært dedikert religionsutøvelse til felles. Det er imidlertid sjelden noen spør hva denne troen egentlig går ut på, hva det er man underkaster seg, når man er villig å ta livet av så mange uskyldige mennesker som mulig, der det å lage bomber synes være en naturlig del av troen:

Redan 2008 i Södertälje saknade Ahmed Tschatajev sin högerarm. På senare år har tjetjenen hävdat att han blev av med armen under tortyr i ett ryskt fängelse. Men på anstalten i Södertälje hade 36-åringen en annan förklaring:

Han berättade för folk på anstalten om att han blivit av med armen när han tillverkade bomber, säger en medfånge.

ANNONSE