Nyt

“Putte i Parken” er en svensk festival som de siste dagene har pågått i Karlstad. Politiet sier at de har mottatt elleve eller tolv anmeldelser for seksuelle antastelser og at de forventer enda fler. Store menneskemengder gir gode muligheter taharrush gamea, en ny berikelse som Køln og mange andre steder er blitt kjent med det siste året. Jentene omringes av en organisert gjeng med et annet verdisett enn det tradisjonelt svenske og beføles og antastes uten at andre får med seg hva som foregår.

  – Det är bedrövligt helt enkelt och patrullerna på plats känner att det är för jävligt. Just nu har vi elva eller tolv anmälningar om sexuellt ofredande men sannolikt kommer fler att komma in under dagen, sier Per-Arne Eriksson, vakthavande ved politiet i Värmland.

I flere av anmeldelsene er det flere ofre, oppgir politiet.

– Det är unga tjejer som har drabbats. I något fall är målsägande under 15 år, sier Per-Arne Eriksson.

– Som tjejerna beskriver det har de blivit omringade av en grupp unga killar. De smyger sig runt och så är det någon som tafsar, stoppar handen innanför kläderna eller kysser tjejen. Det är svårt att observera på plats när det är så trångt, sier Eriksson.

Putte i parken

Trangt og mørkt og ingen som hører når du skriker.

Det er ikke alle som er tilstede for musikkens skyld. Voldtektene skjer i menneskehavet foran scenene. De nye fine #tafsainte armbåndene som jentene har fått av politiet er kanskje ikke synlige i mørket?

bigOriginal

Håpløst. Bare helt håpløst.

Også andre festivaler i Sverige melder om samme overgrep og verre. Under Bråvallafestivalen er det i løpet av to dager rapportert tre voldtekter og ni seksuelle overgrep. Arrangørens bønn på Facebook blir neppe hørt:

ANNONSE

– Till er som inte kan bete er, som inte kan respektera andra människor: Sluta. Sluta förstöra. Sluta ta er friheter som inte är era att ta

Aftonbladet

ANNONSE