Kommentar

Det umulige har sket. Briterne har stemt for at forlade EU. Briterne har dermed trodset alle skræmsler, trusler, de har trodset det som har blevet politiske tyngdelover: Internationalisering og globalisering. De ville over tid afskaffe nationalstaten.

Britene har sagt nej.

Det blev lagt et enormt moralsk press på dem: Var de racistiske og xenofobiske? Ingen vil ha slike etiketter. Pressionen har virket. Længe. Men på et eller andet punkt ser det ud til at det har virket kontraproduktivt.

Kan et demokrati bygge på at man er for andre, men ikke sig selv? Hvilke andre land bygger på en slik filosofi?

Vesten har de senere år været grebet af en multikulturel religion der over tid ville ført til afskaffelsen af våre egne samfund.

Britene har sagt nej. De vil gerne være sig selv.

 

Mere her.

ANNONSE