Kommentar

Romerikets Blad har i dag en opinionsundersøgelse blandt skoleelever i det flerkulturelle Skedsmo-området, som viser, at en ud af ti støtter Syrien-rejsende. Undersøgelsen omfattede næsten 3.000 elever.

Sagen er hele førstesiden af Romerikets Blad. Men den har ikke været nævnt i morgennyhederne eller i netaviser. Man skulle tro, det ville være yderst relevant efter Orlando-massakren. Men det lader til, at holdningen er: Det kan ikke ske her.

Politiet kalder resultatet chokerende og tragisk. Skolemyndighederne lover at tage resultatet alvorligt.

Spørgsmålet indgår i en undersøgelse, der omfatter mange andre emner. Spørgsmålet om elevernes syn på “Syrien-rejsende” er flettet ind. I almindelig norsk sprogbrug betyder “Syrien-rejsende” IS.

Fra Sverige og Storbritannien er det kendt, at IS er blevet en del af ungdomskulturen. De betragtes med en vis beundring. De står op imod vestlig magt og trodser alle. Fra denne beundringspool skabes en beskyttende ring omkring de radikale meninger, og nogle går videre.

Romerike Politi burde måske overveje sit syn på vejen mod radikalisering. De inviterede lederen af Islam Net, Fahad Qureshi (billedet), som foredragsholder om radikalisering.

 

Doc­u­ment kom­mer tilbage til under­søgelsen

Opdateret: Mere end hver fjerde elev i Skedsmo støtter “Syrienfarere”

ANNONSE

Ét svar til “Skoleelever: – En ud af ti støtter IS”

  1. […] undersøgelse blandt 2.227 elever i ungdomsskole og gymnasium i Skedsmo udenfor Oslo, viser, at hver tiende elev […]