Nyt

Yayha Hassans vilde færd endte mandag med fire ugers varetægt efter at han havde skudt en mand i foden i Aarhus. Hassan har den senere tid levet et stadig vildere liv.

Det tog til da han under valgkampen i fjor viste en opførsel som gjorde at han mistede meget af den sympati han havde fået efter publiseringen af digtsamlingen om sin opvækst. Han sjikanerede folk i studiodebatter, fremstillede folk på højresiden som nazister og mente at det var en del af ytringsfriheden.

Hassan stillede for det nystiftede Nationalpartiet. Han kom ikke ind. I februar ble han smidt ud af partiet efter kørsel i narkopåvirket tilstand.

Hassan har publiceret sit liv på Facebook hvor han har nær 120.000 følgere. Der har det den senere tid blevet publiceret en stribe bizarre incidenter.

På Facebook præsenterer han det, der fremstår som en daglig kamp mod mennesker, som vil slå ham ihjel.

Ifølge Hassan selv er det bl.a. medlemmer af indvandrerbanden Black Army.

Han fortæller om en påsat brand i den opgang i Aarhus Vest, hvor hans mor bor.

Han fortæller med bloddryppende ansigt, at han er blevet overfaldet af »perkere« og »jagtet med sabler og køller«.

 Han fortæller om, hvordan han måtte smide sin Kawasaki-motorcykel og flygte hen ad den trafikerede ringgade i Aarhus, inden han blev påkørt og lå fastklemt under en lastbil.

Så sent som lørdag morgen lagde digteren en rystet og mørk video ud til sine følgere med kommentaren:

»Fra gårsdagens fight med gipsarm og brækket kraveben. 10 små mod to store. Når perkere tror jeg bluffer og er ved at blive blaffet.«

Det klip, hvor Hassan angiveligt bliver overfaldet, var mandag eftermiddag blevet set 250.000 gange, mens andre klip er blevet vist op til 700.000 gange.

Det minder en smule om berømtheder som gribes af en destruktiv lyst. I februar antydede Gyldendal at det kunde være de brød kontakten. Nu heder det at Hassan er i færd med at fuldføre en ny bog som kommer til efteråret.

ANNONSE

 

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE8528700/nu-bliver-yahya-hassan-maaske-lidt-stille-paa-facebook-digteren-faengslet-fire-uger-for-at-skyde-17aarig-i-foden/

 

ANNONSE

Ét svar til “En digter brænder sit lys”

  1. Glennie Sørensen siger:

    Er der nogen som helst der tvivler på, at Yahya Hassan er en rablende gal psykopat, så læs denne artikel på Politikken:

    http://politiken.dk/kultur/ECE3089833/en-digter-griber-til-vaaben/