Tavle

Danmark viser at det er ledernasjonen i Norden når også Socialdemokraterne tør at si hvor skoen trykker. Det er en stor sejer for demokratiet og Danmark.

Mette Frederiksen ligger med sine udtalelser foran Lars Løkke Rasmussen som har udtalt seg mer som en kamelon. Alt efter omstendighederne.

Socialdemokraternes drejning vil også ha konsekvenser for søsterpartiene i Norden. Det bliver ikke lige nemt at brennmærke Fremskridtspartiet som højrepopulistisk og det som værre er, hvis de danske partikammerater sier det samme som dem.

Norsk presse vil enten ikke rapportere eller fordreje Frederiksens udtalelser. Statskanalen NRK rapporterede lørdag at Frederiksen ønskede sensur. Det er den vinkelen man kører på. Ingenting om det store opgør med forfejlet integration.

Den store massive konsensus i Norge har fremstillet alt som ligger til højre for de konservative, partiet Høyre, som på eller over grænsen for det illegitime. Højreekstremisme er et mærkelapp som henger særdeles løst. Ligesom i Sverige.

ANNONSE

Det blir sværere å operere på samme måde hvis socialdemokraterne i Danmark skifter side. Synes på velferdsstaten, synet på invandring og synet på misbruk av frihetsverdierne, – er samme sag.

Hvis man først indser og tør indrømme sammenhengen, er det en helt anden sammenheng end den politisk korrækte.

Derfor er Frederiksens udtalelser så opsigtsvækkende.

ANNONSE