Kunstbilde

Apocalypse_vasnetsov
Viktor Mikhajlovitsj Vasnjetsov (1848-1926)

Olje på lerret, mål ikke oppgitt. Religionshistorisk museum, St. Petersburg

Forstudie til planlagt fresko i Vladimir-katedralen i Kiev

Tekstreferansen her er Johannes’ åpenbaring, 6, 1-8 (Dansk Bibel 1933):

Og jeg så, da Lammet åbnede et af de syv Segl, og jeg hørte et af de fire Væsener sige som en Tordens Røst: Kom! Og jeg så, og se en hvid Hest, og han, som sad på den, havde en Bue; og der blev givet ham en Krone, og han drog ud sejrende og til Sejer. Og da det åbnede det andet Segl, hørte jeg det andet Væsen sige: Kom! Og der udgik en anden Hest, som var rød; og ham, som sad på den, blev det givet at tage Freden bort fra Jorden, og at de skulde myrde hverandre; og der blev givet ham et stort Sværd. Og da det åbnede det tredje Segl, hørte jeg det tredje Væsen sige: Kom! Og jeg så, og se en sort Hest, og han, der sad på den, havde en Vægt i sin Hånd. Og jeg hørte ligesom en Røst midt iblandt de fire Væsener, som sagde: Et Mål Hvede for en Denar og tre Mål Byg for en Denar; og Olien og Vinen skal du ikke gøre Skade. Og da det åbnede det fjerde Segl, hørte jeg en Røst af det fjerde Væsen sige: Kom! Og jeg så, og se en grøngul Hest, og han, som sad på den, hans Navn var Døden, og Dødsriget fulgte med ham; og der blev givet dem Magt over Fjerdedelen af Jorden til at ihjelslå med Sværd og med Hunger og med Pest og ved Jordens vilde Dyr.

ANNONSE

Læs også

Sexagesima 2018 -
Pinse (c.1310-18) -
Pauli omvendelse (1549) -
Rejs dig! -
Krist stod op af døde -

Ét svar til “Apokalypsens fire ryttere (1887)”