Nyt

Jeg stødte på navnet Poul Højlund i tidsskriftet ‘Frontbladet’, for mange år siden, da jeg gravede i miljøet omkring Fronthuset i Århus, det der i dag hedder Kulturgyngen. Han havde ikke gjort noget forkert, men vi skriver 1980, og målet med ‘Fronten’ var lidt overordnet at samle de marxistiske studerendes modstand mod ‘den borgerlige videnskab’. Et miljø der udklækkede Rote Armee Fraktion-sympatisører og militante revolutionære.

Argumenter der aldrig høres i debatten: ‘Jeg var mod indvandringen i slut-70’erne, men i dag må jeg sige, at jeg tog fejl.’ ‘Jeg troede islam var sådan noget farligt noget sydfra, men jeg tog helt fejl. Det er blot en anden religion’. Virkeligheden har givet kulturblinde fantaster skridttæsk i tredive år, og kun stålsatte ideologer med blanke øjne, kan fastholde illusionen.

Fritænkeren Poul Højlund blev historiker, gjorde karriere i det private erhvervsliv, og har i to årtier skrevet fornuftige kronikker til Jyllands-Posten. Således sagde han torsdag aften i i Debatten på DR2, hvor han stod overfor Lisbeth Zornig, der netop er tiltalt for menneskesmugling. Sammenklip kan ses på Facebook.

ANNONSE

Poul Højlund: Vi hjælper ikke dem der har mest behov. Vi hjælper de få stærke, der har klaret at komme hele vejen til Danmark. Og de svage bliver siddende tilbage, de fattige bliver siddende tilbage, og du sagde før at FN-systemet manglede 30 mia. Nu kan vi se, at alene med den høst vi har fået i år, der skal vi bruge 48 mia. frem til 2020. Dem skulle vi have sendt til FN i stedet for. Så vi kan hjælpe hvor der er behov.

Clement Kjersgaard, DR2: Så du siger i virkeligheden, at hver gang vi tager imod en flygtning. Hver gang vi bruger tusind kroner herhjemme, så handler vi ikke moralsk, vi handler ikke generøst, vi handler faktisk forkert.

Poul Højlund: Vi handler forkert, og vi handler kortsigtet, og vi handler alene på grund af – som vi alle sammen har, store medfølelse. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hele Danmark vil hjælpe alt det hele Danmark kan. Men det kan vi ikke holde til. Vi kan ikke holde til det økonomisk. Vi gør mere skade end gavn med vores hjælp. Hver gang vi hjælper herhjemme, så kunne vi have hjulpet 1000 i nærområdet. … Vi skal holde op med at tale om en flygtningekrise. Det er en permanent folkevandringssituation vi står overfor, og den løser vi altså ikke ved at tage dem til Europa, og ved at forsøge at integrere dem. Vi skal løse det i nærområderne. Jeg har forslået at vi med en helt anden skala går ind via FN og Røde Kors, og etablerer byer i nabolandene. Byer med håb.

Clement Kjersgaard, DR2: Siger du så også at Danmark i morgen ikke burde tage imod en eneste flygtning?

Poul Højlund: Præcist! Og jeg mener også at vi skal sørge for, og det har jeg sagt i lang tid. Jeg sagde det også sidst vi talte sammen. Vi skal lukke vores grænser, og vi skal lukke Europas ydre grænser. Og det kan ikke ske hurtigt nok. Og du siger at det kommer til at koste døde, at lukke grænserne. Ja, men grænserne bliver lukkede, for Europa kan ikke overleve åbne grænser, og grænsepolitik i praksis er en grim sag.

ANNONSE

6 svar til “Poul Højlund: “Vi skal holde op med at tale om en flygtningekrise. Det er en permanent folkevandringssituation…””

 1. Ivan Dybdal siger:

  Der jo stadig kun ca. 130 km fra Syriens grænse til Saudi-Arabien, et af verdens rigeste lande, som slet ikke tager imod syriske flygtninge, som jo som muslimer kender retningen, når de beder 4 gange om dagen på alle fire med hovedet vendt mod Mekka.
  Så det hele er tom snak og frelsermøde for naive sjæle.
  De arabiske lande må selvfølgelig selv rage kastanjerne ud af ilden i stedet for at eksportere deres problemer til Europa.

  Jeg synes jeg husker Poul Højlund som en af Tordenskjolds marxistiske soldater, der førte sig frm i DR, Politiken og Information med sine fascistiske drømme om marxistisk revolution? Navnet på tidsskriftet ‘Frontbladet’ og Fronthuset i Århus lyder nærmest nationalsocialistisk som en bevægelse i München i 1930-erne.

  Sjovt at det der i dag mere tamt hedder Kulturgyngen. Han har sikkert bidraget til at smadre ‘den borgerlige videnskab, hvilket jo banede vejen for troen uden videnskab vha marxismen og socialkonstruktivismen, som i sin tur banede vejen for støtten til islamiseringen.

  • Kim Møller siger:

   -> Ivan

   “Jeg synes jeg husker Poul Højlund som en af Tordenskjolds marxistiske soldater, der førte sig frm i DR, Politiken og Information med sine fascistiske drømme om marxistisk revolution?”

   Det tvivler jeg alvorligt på. Manden har skrevet borgerlige kronikker i JP i tyve år.

  • Peter Pedersen siger:

   Ivan du kan på ingen måde komme uden om, at igennem en vestlig petrodollar inficeret kapitalisme har enhver borgerlig bag ligusterhækken støttet islamiseringen 1000 gange mere end den gængse økologiske enhedslistevælger der bor i kollektiv, handler ind i stof pose og demonstrerer ved en grænseovergang i Israel! Værste femte kolonne er parcelhus Danmark kom over det..

   • Ivan Dybdal siger:

    Ha. Ja, det sete afhænger jo af øjnene, der ser. Folk er forskellige i deres selv-iscenesættelse, men den skal man nok tage med et gran salt?
    Men din ‘verdensforklaring’ med ligusterfascister inficeret med petrodollars og økologiske enhedslistevælgere der bor i kollektiv, handler ind i stof pose er sjove billeder. (Den med stofposen forstod jeg ikke i første omgang. Er der virkelig nogen, der bruger sådan én som profilering? Selv brugte jeg én supertynd indkøbspose, jeg købte i Tiger-butikken og som ikke fyldte mere end en pakke klinex, når den ikke var i brug, men måske var det en slags nylon? Det husker jeg ikke. Er der vigtigt?

    Det, du siger, forklarer vel ikke, hvorfor muslimerne flygter nordpå, når Mekka er i den modsatte retning? 🙂

    • Peter Pedersen siger:

     Nu nævner jeg ikke noget om fascister, og det er faktisk heller ikke for, at male et større politisk billede med den gode venstrefløj overfor det onde onde borgerlige, at jeg bruger den karrikerede fiktive enhedsliste vælger. Det er bare et faktum, at der ikke findes noget eller nogen der holder hånden mere over og økonomisk i den liga støtter og gør det muligt for islamiske terror organisationer end petrodollar industrien.

     Og den med indkøbsposen er god nok, da de 2.5 kroners vej til terrorstøtte for en plastik pose er tættere på Mekka end selv den mest naive venligbo der gi’r 2.5 krone til en asylansøger der ikke har råd til bussen hvis ikke det var for, at hele vores offentlige transport såvel som den private alene er dybt afhængig af netop samme petrodollar industri.

     Saudi-Arabien kan blæse og have mel i munden, da kongedømmet både kan undgå så meget som en eneste flygtning/migrant samtidig med, at de økonomisk er den største bidragsyder til islamisk terror, og det kan de alene slippe af sted med fordi, at Vesten er så afhængig og flittig bruger af petrodollar industrien.

     Glem alt om Arla og hallal fjerkræ, det er samtlige olieselskaber vestlige såvel som arabiske og asiatiske, samt ikke mindst brugerne direkte og indirekte der gør forskellen såvel økonomisk som ideologisk, og det er her det virkelige knæfald sker gang på gang!

 2. Ivan Dybdal siger:

  OK. Poul Højlund. Det er mange år siden og jeg kender kun dit navn og forbinder det måske med en andens meriter. Undskyld. Hermed fjernet.