Nyt

Julien Kalimira Mzee Murhula kom til Danmark fra Congo i 2003, og trods en universitetsgrad fra Roskilde Universitetscenter, har han kun været i arbejde i sammenlagt seks måneder. I 2014 skrev han til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, og bad hende lave ‘særlige regler’, så han kunne komme i job. Foran danskere, forstås. Flere ting hænger ikke sammen, udover det indlysende – at arbejdsmarkedet ikke ligefrem efterspørger cand.scient.adm’ere der har problemer med sproget.

Julien Kalimira Mzee Murhula: Det er så svært at få et job i Danmark på grund af diskrimination og racismen. Der er alt for megen diskrimination i Danmark. Der er alt for meget racisme i Danmark. Der er ingen grunde jeg ikke kan få et job. Jeg har kompetencer. Jeg er sund og rask. Jeg er villig, dynamisk og aktiv, men jeg kan ikke finde job. Alle min kolleger, fra RUC, alle sammen er i arbejde. Det er kun mig og en pakistanske venner som arbejder ikke. Han er taxichauffør nu. Hvorfor alle kolleger fik job, og jeg og ham pakistaner ikke finde job. Fordi vi bærer ikke danske navn.

ANNONSE

6 svar til “Kalimira: Danskerne er racister – “Det er kun mig og en pakistanske venner som arbejder ikke.””

 1. Vagn_Henning siger:

  Jeg tror det er fordi han har et pigenavn…

 2. Per T siger:

  1) hvad er ledigheden blandt cand scient adm’er?
  2) hvis det er ham selv der har skrevet ovenstående sætninger skulle han måske supplere med 9 kl dansk?
  3) hvis han er så utilfreds burde han rejse hjem og opbygge sit land

 3. Thorsted siger:

  DR 2. Havde en udsendelse for et år siden om langtidsledige med Asger Aamund og her var en af deltagerne en med cand.scient.adm. Aamund sagde, at uddannelsen var problematisk fordi mange i erhvervslivet ikke forstod hvad den dækkede over. Vedkommende fik en arbejde i en lille virksomhed. Man skal også være klar over, at mange får arbejde som følge af studierelevant arbejde samt et evt. Netværk. At tage en i erhvervslivet ikke kendt uddannelse gør alle mennesker sårbare. Man kan finde en del på nettet med samme uddannelse, der også har været ramt af ledighed og ender i jobs hos håndværker firmaer.

 4. Henrik Petersen siger:

  Hvis jeghavde et firma og han kom og søgte job ville jeg spørge ham om han kunne se nogle bananpalmer i nærheden.Hold kæft hvor er jeg træt af sådan nogle os fuldstændigt uvedkommende fremmede der puster sig op og stiller krav ! Smid ham ud af mit land NU !

 5. Ivan Dybdal siger:

  Jeg har tidligere f.eks i finansministeriet haft cand scient adm’er som kollegaer. Deres uddannelse er vist lige så efterspurgt i det offentlige som andre specialer som cand.scient.pol og cand.polit?
  Problemet er vel at den niche i det offentlige, der anvender cand scient adm’er, er meget afhængige af deres skriftlige og mundtlige formuleringsevne, da de mest er ‘notat-og rapportskrivere’ udover analyser, der også mest er i danske tekster og lovparagraffer, forstås.
  ‘Problemet’ for Julien Kalimira Mzee Murhula er det samme for etnisk danske cand scient adm’er, hvis de søger arbejde udenfor Danmark, hvor sproget og den offentlige administration er en meget vanskelig hurdle at komme over.
  Julien Kalimira Mzee Murhula burde starte egen virksomhed og udnytte sin unikke kompetence på den måde. Han burde simpelthen tilbyde sine talenter mod betaling på det frie marked og se hvem der vil købe dem. Måske vil han så efterhånden kunne spore sig ind på, hvor hans unikke evner kan bruges.