Nyt

Den 5. juni besluttede byrådet i Malmø at investere 9,5 millioner svenske kroner frem til 2027 i det, de kalder en handlingsplan mod »islamofobi« og »antimuslimsk racisme«. Det skriver Samnytt.

Samtidig med at jødehadet er eksploderet blandt indvandrere og venstreekstremister i Sverige, tvinges skatteyderne i Malmø til at bruge millioner af kroner på dette nye projekt mod islamofobi.

Malmø by, som har udarbejdet handlingsplanen, hævder, at »islamofobi og antimuslimsk racisme fører til diskrimination på områder som arbejdsmarkedet, boligmarkedet og i kontakten med myndighederne«, og for at bekæmpe dette kræver planen, at muslimer skal gøres mere synlige og »ses som en ressource«.

Sverigedemokraterna (SD) var det eneste parti, der var imod beslutningen. SD i Malmø mener, at arbejdet mod racisme er vigtigt, men siger samtidig, at der ikke er behov for forskellige handlingsplaner for specifikke grupper, og at det er tilstrækkeligt med en overordnet plan.

ANNONSE

»Sverigedemokraterna ønsker at se en handlingsplan mod alle former for racisme,« siger Magnus Olsson (SD).

»I dagens samfund bliver racisme mod svenskere, som f.eks. ydmygelsesforbrydelser, mere almindeligt og mere alvorligt, og når det gælder antisemitiske forbrydelser, må det i retfærdighedens navn understreges, at det netop er den muslimske gruppe, der står bag de fleste af dem,« påpeger Olsson og fortsætter: »Afrosvenskerne og LGBTQI-grupperne er også hårdt ramt, så i lyset af alt dette finder vi det krænkende, at Malmø Kommune bruger millioner af skatteydernes penge på et arbejde mod racisme, som kun fremstiller muslimer som ofre.«

ANNONSE