Nyt

Norske VG har fået fat i en kopi af et arbejdspapir fra Utenriksdepartementet med titlen ‘Flukt og migrasjon til Europa og Norge 2016. Scenarier, konsekvenser, tiltak’, dateret 28. januar i år. Af dokumentet fremgår det, at embedsværket vurderer at ‘op imod 60 pct’ af indvandrerne til Europa, ikke har krav på asyl. De har sociale og økonomiske motiver, og folkevandringen har således en permanent karakter.

De to forfattere understreger, at Europas udvikling ‘står på spil’, herunder grundlaget for ‘frihed og vækst’. Ikke ligefrem en nyhed, men hvor lignende analyser tidligere blev serveret på højreblogs, så kommer det nu blandt andet fra en direktør i udenrigsminsteriets Europa-afdeling. For to uger siden kom det frem, at Norge planlægger at indføre en særlig kriselov i tilfælde af svensk systemkollaps, og man må håbe politikerne gør hvad der kræves bag den nydelige facade.

Fra Jyllands-Posten – Hemmeligt notat: ‘Påstanden om at folk ‘flygter fra krig og fattigdom’ er misvisende«.

“Det gode liv i Europa lokker. … ‘Påstanden om at folk ‘flygter fra krig og fattigdom’ er en forenkling og misvisende. Den irregulære migration til Europa består af en sammensat gruppe, flygtninge fra lande med langvarig konflikt og migranter fra lande, som ikke er ramt af krig som migrerer med sociale og økonomiske motiver, ofte unge mænd fra den lavere middelklasse i byerne,’ står der bl.a. i det 10 sider lange notat.

Ifølge de tal og formodninger, der nævnes i notatet, er det helt ned til kun 40 pct. af dem, der er flygtninge. De resterende op imod 60 pct. har ikke krav på asyl. …

Kvistad og Aasland tegner et dystert billede af den europæiske fremtid og skriver bl.a., at meget af det, Europa har opnået, ‘står på spil, og med det, dele af grundlaget for frihed og vækst i Europa og vores eget land de sidste årtier’.”

ANNONSE

4 svar til “Norge: Lækket udenrigsministeriel notat – Op imod 60 procent af indvandrerne har ikke krav på asyl”

  1. Per T siger:

    Hvorfor fanden sender vi så ikke de 60% retur straks?

  2. Ivan Dybdal siger:

    Der er ingen flygtninge i Danmark.
    For at være flygtning i konventions forstand skal man beviseligt være personligt, politisk forfulgt i det land man kom fra umiddelbart inden ankomsten til DK.
    Afstanden mellem Danmark og Syrien er 9.000 km.
    (Afstanden mellem Saudi-Arabien og Syrien er 130 km.)

  3. Thorsted siger:

    De kommer ikke hjem igen. Det er et gammelt og velkendt problem som jeg har kendt til i over 20.år. Staterne de kommer fra vil ikke tage imod dem selvom folkeretten siger, at de skal. Der er ingen sanktioner hvis de lader være.

  4. Marie Vov siger:

    Der er endnu en grund til de store indvandringsbølger fra afrika og mellemøsten.
    TV er blevet global. Let påklædte damer og smarte fyre optræder på alle stationer, for at tiltrække seere. Når man er en liderlig araber, som ser alle disse dejlige let påklædte damer, så er der ikke noget at sige til at man tiltrækkes af vestens goder. For disse lavIQer er det ren porno, specielt hvis kvinderne i eget land trasker rundt i sorte nicaps. Nok af frygt for at blive voldtaget.

Mest læst

Donald Trump er manden