Nyt

Klaus Schwab og WEF insisterer på, at vi, ikke de, skal spise insekter og kød fra laboratorie for at redde klimaet. De ankommer til klimatopmøderne i privatfly. Der får de serveret mørbrad, og de beslutter at forbyde fyring med brænde, og udstødning fra andre menneskers biler. Der afsløres nu en dyb dobbeltmoral i organisationen.

Racisme, kvindehad, sexchikane

Wall Street Journal(WSJ) offentliggjorde i sidste weekend en omfattende rapport, hvor dusinvis af tidligere ansatte fortalte om racisme, kvindehad og sexchikane som en del af WEF’s kultur.

Ifølge WSJ har Schwab, grundlæggeren af den prestigefyldte Davos-konference, skabt en kultur, der står i skarp kontrast til WEF’s definerede mål om at fremme ligestilling og inklusion.

Opponerede imod Schwab: Blev fyret

For nogle år siden besluttede Schwab, at organisationen skulle forynges. Han bad HR-chefen om at opsige medarbejdere over 50 år. Paolo Gallo, en erfaren tidligere ansat i Verdensbanken og daværende HR-chef i WEF, nægtede.

Gallo understregede, at der skulle være en saglig grund til afskedigelse, f.eks. dårlig præstation. Kort tid efter blev Gallo selv fyret af Schwab.

Medarbejdere har anklaget Schwab og andre formænd for seksuel forseelse. Kvindelige medarbejdere er blevet befamlet af ledere. Mandlige medarbejdere kommenterede rutinemæssigt deres udseende og bad dem om at tabe sig. Unge kvinder blev opfordret til at indgå i seksuelle forhold med VIP’er.

ANNONSE

Gammel gris

Mindst seks kvindelige medarbejdere siges at være blevet fyret, mens de var gravide eller efter at være vendt tilbage fra barselsorlov. Derudover blev flere kvinder angiveligt seksuelt chikaneret af deres overordnede – inklusive Schwab selv. 

Tre af Klaus Schwabs tidligere assistenter siger, at han rutinemæssigt gjorde seksuelle tilnærmelser personligt.

– Hvad kan du forvente af en…

Sorthudede medarbejdere kan fortælle historier om at blive udelukket fra møder, nægtet forfremmelse og åbenlyst diskrimineret.

Jean-Loup Denereaz, tidligere en af organisationens formænd, siges at have ydmyget en sort kvinde i sit team offentligt med n-ordet lige i ansigtet på hende:

– Hvad kan man forvente af en n…?

En anden leder jokede med flere medarbejdere om, at skumfiduser med chokoladeovertræk i Danmark hedder n-boller.

Under den årlige WEF-konference i Davos i januar oplever de prostituerede et boom i forretningen, når de ca. 2.500 gæster ankommer i deres private jetfly. En meget eftertragtet prostitueret kan tjene 25.000 kroner på en enkelt aften.

ANNONSE