Kopierede/fra hoften

Marine Le Pens Rassemblement National kom ikke i nærheden af et flertal under anden runde af valget til den franske nationalforsamling. Der skal 289 til et flertal, og RN vandt kun 143, mens koalitionen af socialister, kommunister og andre venstreorienterede under navnet Den Nye Folkefront med 182 mandater må betegnes som valgets vinder. Præsident Macrons Renaissance-koalition opnåede 168 mandater. Ingen af blokkene har altså flertal, så der venter vanskelige regeringsforhandlinger.

Når RN ikke klarede sig bedre, skyldes det hovedsageligt, at socialisterne og Emmanuel Macrons borgerlige rottede sig sammen for at holde Le Pens folk ude. I valgkredse, hvor Rassemblement National havde en chance for at vinde, opgav kandidater for Den Nye Folkefront eller for Renaissance at opstille, således at alle sejl kunne sættes til for at spænde ben for deres fælles hadeobjekt. Kommunister ville hellere stemme borgerligt, og borgerlige hellere socialistisk end se Le Pens indvandringskritiske parti komme til magten.

Vi må nu se, om de også vil gå sammen om at danne regering.

Tilbage står, at det næsten er umuligt at forestille sig, at Frankrigs islamisering nogen sinde stopper.

Venstrefrontens sejr har naturligvis ikke afholdt Folkefrontens gadekæmpere fra at foranstalte voldsomme optøjer i Paris og andre franske byer.

ANNONSE