Nyt

En valgdagsmåling fra Østrig tyder på, at det konservative Frihedspartiet (FPÖ) bliver den klare vinder af landets EU-valg med en opbakning på 27 procent. Folkepartiet (ÖVP) og Socialdemokraterne (SPÖ) konkurrerer om andenpladsen med henholdsvis 23,5 procent og 23,0 procent.

FPÖ, som tilhører partigruppen Identitet og Demokrati (ID) i Europa-Parlamentet, har længe ligget i toppen af meningsmålingerne i Østrig, og med søndagens valg har det detroniseret ÖVP, dets tidligere seniorpartner i regeringen, som landets største parti. Ifølge meningsmålingen har ÖVP mistet hele 11 procentpoint siden sidste EU-valg.

Grafikk: Der Kurier.

Ligesom i Tyskland går De Grønne også tilbage i Østrig. Med 10,5 procent af stemmerne ligger de lige med det liberale parti NEOS.

Ifølge prognosen vil FPÖ vinde seks pladser i Europa-Parlamentet, mens ÖVP og SPÖ hver vil vinde fem, skriver Der Kurier.

Der skal afholdes parlamentsvalg i Østrig til efteråret, og der er lagt op til, at en ny koalition af FPÖ og ÖVP kan komme til magten.

»Østrigerne har i dag sendt et klart signal om, at de har et oprigtigt ønske om positiv forandring med Frihedspartiet,« siger FPÖ’s spidskandidat Harald Vilimsky i en kommentar til meningsmålingen, ifølge
Der Standard.

ANNONSE
ANNONSE