Nyt

I sidste uge fortalte jeg her på bloggen, at der nu var hele 27 terrorsigtede bag tremmer. Rekorden steg tirsdag eftermiddag. Fra Østjyllands Politi – Seks anholdt i sag om tilslutning til og finansiering af terrororganisation.

“Østjyllands Politi har i dag, i samarbejde med PET og Københavns Politi, gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion på flere adresser i Aarhus-området og i København.

I forbindelse med aktionen er seks personer blevet anholdt, heraf fire i Aarhus-området og to i København. De anholdte er mænd i alderen 27 til 35 år.

To af de anholdte, en 29-årig mand fra Aarhus-området og en 30-årig mand med bopæl i København, sigtes for overtrædelse af straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i sommeren 2014 at have rejst ind i Syrien, hvor de lod sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Den 29-årige er desuden sigtet for i foråret 2015 at have forsøgt at rejse ind i Syrien med henblik på atter at lade sig hverve til Islamisk Stat. …

Fem af de anholdte, herunder den 29-årige mand, er sigtet for finansiering af terror jf. straffelovens § 114 b, nr. 1. Den 29-årige mand er sigtet for i en periode på fire år, fra 2013 til 2017, mens han befandt sig i Aarhus, at have sendt penge til terrororganisationen IS.”

ANNONSE