Nyt

Medlemmer af Basji-militsen lytter til en tale af Den øverste Leder, Ali Khamenei, på Azadi-stadion i Teheran 4. oktober. Regimets blod- og martyrkultur tåler ingen konkurrenter. Foto: Reuters/Scanpix

Norsk og dansk sikkerhedspoliti – PST og PET – bistået af svenske SÄPO, gjorde sit job, da iraneren med norsk statsborgerskab blev arresteret i Sverige, 21. oktober, mistænkt for terrorplaner. Arrestationen ville ikke være sket uden israelsk hjælp.

En israelsk diplomat bekræfter overfor ynetnews at den israelske efterretningstjeneste Mossad gav informationer til svensk og dansk sikkerhedspoliti, som førte til at iraneren med bopæl og statsborgerskab i Norge blev arresteret udenfor Varberg i Sverige.

Ifølge dansk politi skal iraneren, bosat i Østfold, have fotograferet hjemmet til den oppositionelle eksil-iraner Habib Jabor i dagene lige før dansk politi afspærrede størstedelen af Sjælland, 28.september i år.

Habib Jabor, som i VG omtales som en «veluddannet og hyggelig IT-ekspert», er leder af Den arabiske Modstandsbevægelse for frigørelse af Ahvaz, ASMLA(Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz).

ASMLA har på taget sig ansvaret for angrebet på en parade for den iranske Revolutionsgarde i byen Ahvaz, 22. september i år. Mindst 29 personer blev dræbt i dette angreb, som rystede regimet i Teheran. Det iranske regime mobiliserede straks, og Habib Jabor blev udpeget som målet for hævn. Men så forpurrede israelsk efterretningstjeneste altså planerne.

ANNONSE

Upåagtet af norske medier foregår der en lav-intensitetskrig over hele verden mellem regimet i Iran og Israel især. Israel støttes mere eller mindre officielt af flere sunnimuslimske lande, blandt andet Saudi-Arabien. Skandinaviske politikere, også norske, har fordømt Irans attentatplaner, men Israels hjælp snakker de ikke højt om.

(Tak til en vågen læser for tipset!)

ANNONSE