Tavle

Den Malmø-baserede advokat Soheil Naderi er blevet idømt fem et halvt års fængsel for blandt andet at have narret ældre mennesker til at skrive under på gavebrev og testamentere deres formue til ham. Dette er rapporteret af SVT.

Politiets efterforskning mod Naderi begyndte, efter at SVT Nyheter Skåne havde undersøgt hans advokatpraksis i Malmø og Stockholm.

SVT skriver, at da Soheil Naderi kom til Sverige i 1995, medbragte han en juridisk embedseksamen fra Teheran i Iran. I Sverige blev han nægtet optagelse i det svenske advokatsamfund, fordi han ikke opfyldte de nødvendige krav til viden.

I 2006 startede han imidlertid advokatfirmaet Jurista, og siden da har han taget imod klienter på kontorer i centrum af Malmø og Stockholm.

I brochurer og på sin hjemmeside tilbyder Soheil Naderi gratis konsultationer og siger, at han kan hjælpe med alt fra tvister og familieret til selskabsret og arveplanlægning.

Naderi er nu blevet dømt i Malmø byret for 14 tilfælde af groft bedrageri. Blandt ofrene er Ingeborg Spohn, som led af senil demens og blev narret til at underskrive et gavebrev og et testamente, hvor hun gav sin formue og villa væk til Soheil Naderi.

ANNONSE

Han blev også dømt for at have underslået 1,8 millioner svenske kroner fra et ældre ægtepar i Malmø.

I alt er han dømt for 25 forskellige lovovertrædelser, herunder alvorlige regnskabsovertrædelser, da han drev en virksomhed mellem 2018 og 2022 uden at føre regnskab.

Soheil Naderi skal også betale mere end 2,5 millioner svenske kroner i erstatning og har fået forbud mod at handle i syv år.

Naderi narrede ældre klienter med demens til at underskrive gavebreve, hvor de gav deres hjem og aktiver væk til ham.

Den Malmø-baserede advokat kom hjem til 96-årige Ingeborg Spohn, som lider af demens, for at hjælpe hende med at skrive et testamente. Da han forlod stedet, havde han ret til både hendes hjem og hendes formue. Han hævder, at det er Ingeborgs testamente.

Det er en meget omfattende fuldmagt, et gavebrev, hvor hun giver sin villa væk for syv millioner, og et testamente, hvor han arver hendes formue. Hun er nu 98 år gammel, har ingen nære slægtninge og lider af demens.

“Hun har ikke forstået betydningen af det hele. Det er helt urimeligt, at hun vil give alt til en person, hun ikke kender,” siger Karin Lycke, Ingeborgs værge.

Naderi selv nægter sig skyldig i kriminalitet. Ifølge hans forsvarsadvokat Kristina Wenzelberg handler sagerne om utilfredse kunder.

Til SVT siger Soheil Naderi, at han “arbejder for frihed internationalt” og “hjælper kvinder og børn over hele verden mod korruption og uretfærdighed”.

Kjøp «Klanen» her!

ANNONSE

Mest læst