Kopierede/fra hoften

 

En skræmmende film af to israelere, der besøger Malmø før Eurovision. De finder muslimske samfund, der er mere hadefulde end på Vestbredden. Begge israelere – som taler arabisk – er tydeligvis skræmte over det, de ser. Ikke for deres egen sikkerheds skyld, men mere fordi dette er Sverige, et tidligere vesteuropæisk liberalt land, nu et Hamas-land.

Butikkerne er fulde af islamisk, arabisk tøj. Det hele er islam. 100 %. Hvordan er det at vokse op i sådan et miljø? Hvilken slags svenskere bliver de?

De to taler med utallige palæstinensere og arabere, som benægter, at der blev begået en massakre den 7. oktober. Ingen voldtægter, ingen nedslagtning af civile og især børn. De bliver aggressive. Det hele er løgn.

De møder en egypter, som siger, at det, han siger, kan være farligt for ham. Men han kan ikke lade være: De andre lever i en illusion. De tror, at de kan besejre Israel. De tror, at 7. oktober kun var begyndelsen. De indser ikke, hvilken katastrofe krigen er. Men den samme galskab har grebet mullaherne i Teheran. De tror også, at Israel er svagt og står over for ødelæggelse. I virkeligheden er det omvendt.

ANNONSE

De taler med en masse mennesker. De står og ser på en demonstration i Gaza. De begynder at tiltrække sig opmærksomhed. Hvem er disse to udlændinge? Rygtet går: De er israelere. De har brug for politibeskyttelse.

Men det forhindrer dem ikke i at gå hen til en moské på gadeplan. Indenfor er den fyldt med mennesker, mænd. De siger, at det er den slags mennesker, man finder i salafistiske samfund på Vestbredden. Det her er Sverige.

Som tilskuer får man et perspektiv på, hvad Sverige har sluppet løs. Hvordan vil Sverige få kontrol? De har mistet den for længe siden. Kriminalitet er kun en lille del af problemet.

Mellemøsten er kommet til Sverige.

Til sidst får de to en advarsel: De skal holde sig væk fra Eurovision. En stor bombe vil springe. I aften blev det annonceret, at de israelske deltagere skal blive på deres værelser.

Hvilken slags Eurovision bliver det her?

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag