Nyt

Det er ikke bare i Frankrike at det vi kan kalle revolusjonen i Europa får politiske konsekvenser.

Lutz Bachmann, som er lederen for Pegida (patriotiske europeere mot islamisering av Vesten), har kunngjort at den den tyske anti-islamske bevegelsen nå har stiftet et lenge bebudet politisk parti, skriver Die Welt.

Stiftelsesdokumentet til Freiheitlich Direktdemokratische Volkspartei (det frihetlige, direktedemokratiske folkepartiet – FDDV) ble undertegnet allerede den 13. juni, sa han under den islamkritiske bevegelsens ukentlige demonstrasjon i Dresden mandag kveld.

Grunnleggelsen av partiet skal også være en reaksjon på en angivelig trussel om forbud mot Pegida-bevegelsen.

Bachmann sier selv at han ikke skal ha noen rolle i det nye partiet, som er en separat organisatorisk enhet, men at han forblir en gatens mann. Opplysninger om program og nøkkelpersoner skal kunngjøres i løpet av de neste dagene.

FDDV kommer ikke til å gå i direkte konkurranse med AfD. “Vi kommer til å støtte AfD under det neste valget til Forbundsdagen, og kun stille med egne kandidater i ytterst få landdistrikter,” kunngjorde Bachmann.

Dette gjør neppe jobben lettere for AfD-leder Frauke Petry, som for tiden opplever et visst press både internt og eksternt. Tilveksten i partifloraen får neppe store eller hurtige virkninger på det tyske politiske landskapet, men signaliserer først og fremst at noe er i bevegelse.

ANNONSE

 

Die Welt

ANNONSE