Tavle

Miele, den familieejede tyske producent af husholdnings-maskiner og apparater, planlægger at reducere antallet af ansatte i Tyskland med så mange som 2.700.

Dele af produktionen flyttes til udlandet i den største jobnedskæring i virksomhedens 125-årige historie, skriver Die Welt.

Miele, som er et af mange kendte symboler på solid tysk industri, er ikke den eneste virksomhed i branchen, der har problemer, oplyser den tyske avis.

Årsagen til nedskæringerne er, at virksomheden skal spare 500 millioner euro i perioden frem til 2026. Noget kan opnås ved at reducere materialeomkostningerne, men der er stadig ingen vej uden om at skære eller flytte et antal medarbejdere, der svarer til mere end ti procent af virksomhedens arbejdere.

Årsagen til Mieles økonomiske problemer er blandt andet nedsat efterspørgsel, som har medført ni procent mindre omsætning, og øgede energiomkostninger – og det forventes ikke at forsvinde:

“Det, vi oplever i øjeblikket, er ikke en midlertidig nedtur i økonomien, men derimod en permanent ændring af rammebetingelser, som er relevante for os, og som vi skal tilpasse os”, skriver selskabsledelsen omkring de to aktionærer Markus Miele og Reinhard Zinkann i en intern besked til medarbejderne.

Produktionen af ​​vaskemaskiner forventes at blive flyttet fra hovedkvarteret i Gütersloh i Nordrhein-Westfalen til Ksawerów i Polen i en trin-for-trin proces, der skal være afsluttet i 2027.

Marie-Christine Ostermann, der står i spidsen for en sammenslutning af tyske familievirksomheder, reagerer på nedskæringerne hos Miele ved at kritisere den tyske regerings erhvervspolitik, som efter hendes opfattelse svækker Tysklands konkurrenceevne og truer det stabilitets-anker, som familievirksomheder traditionelt har været.

Blandt kravene fra hendes forening er lavere skatter og mindre bureaukrati, siger Ostermann til Die Welt.

Miele-sagen viser, at Tyskland er ved at af-industrialisere, mens industriminister Robert Habeck sidder hjælpeløst og ser på, skriver økonomen og chefredaktøren for The European, Oliver Stock, i det tyske nyhedsmagasin Fokus.

ANNONSE

I en tale til Handelsblatt nævner Markus Miele den høje el-pris som et stort handicap for Tysklands konkurrenceevne. – Elpriserne skal sænkes markant for alle, fastslår han.

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

 

ANNONSE