Tavle

En gruppe af FN-eksperter siger, at de tror på rapporterne om seksuelle voldsforbrydelser, herunder voldtægt, under Hamas-angrebet på Israel den 7. oktober sidste år.

Hamas og deres allierede har afvist, at seksuelle voldsforbrydelser mod israelere fandt sted, under terrorangrebet den 7. oktober. De internationale fordømmelser mod Hamas i den sammenhæng har været ret halvhjertede.

Men nu træder FN, som normalt har en positiv holdning til palæstinenserne, ind, og slår næsten sikkert fast, at  grusomme og brutale voldsforbrydelser blev udført af Hamas.

En ekspertgruppe, ledet af FN’s særlige udsending for seksuel vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøgte Israel i perioden 29. januar til 14. februar for at indsamle, analysere og verificere oplysninger om seksuel vold i forbindelse med angrebet den 7. oktober.

Det har resulteret i ret klare og ikke mindst dystre konklusioner.

Det skriver NTB-Reuters om sagen.

– Troværdige og detaljerede oplysninger, som indikerer nogle former for seksuelle voldsforbrydelser, herunder kønslemlæstelse, seksualiseret tortur eller ond, umenneskelig og nedværdigende behandling, blev også indhentet, står der i den 24 sider lange rapport, som blev forelagt FN i mandags.

Hamas har gentagne gange benægtet anklager om seksuel vold, men disse benægtelser kan nu miste betydning for alle, undtagen de mest ihærdige tilhængere af terrorgruppen.

Mange dræbt

Hamas-terrorister angreb Israel den 7. oktober og dræbte omkring 1.200 mennesker og tog 253 gidsler ifølge israelske tal.

Rapporten fastslår, at holdet fandt klare og overbevisende oplysninger om, at nogle af gidslerne bragt til Gaza, har været udsat for forskellige former for seksuelle voldsforbrydelser.

Holdet har også god grund til at tro, at sådan vold stadig foregår, lyder det.

En grundig og fuldstændig undersøgelse er nødvendig, for at fastslå det overordnede omfang, og de konkrete sager om seksuel vold, skriver holdet i rapporten.

Israels FN-ambassadør kræver reaktioner

FN’s Generalforsamling drøftede situationen i Gaza tidligere mandag lokal tid. Under dette møde opfordrede Israels ambassadør Gilad Erdan til en klar stemme fra FN om, hvad der sker med gidslerne.

ANNONSE

– FN hævder at bekymre sig om kvinder, men mens vi har denne debat, bliver israelske kvinder voldtaget og misbrugt af Hamas-terrorister. Hvor er FN’s stemme? spurgte ambassadøren. Han krævede, at Hamas skal sættes under pres, for at stoppe seksuelle voldsforbrydelser, og frigive resten af ​​gidslerne.

Kaldt hjem

Den israelske udenrigsminister, Israel Katz, sagde mandag, at han har hjemkaldt ambassadør Erdan til øjeblikkelige konsultationer.

Katz vil diskutere oplysningerne, om massevoldtægt og seksuelle voldsforbrydelser , udført af Hamas-krigere den 7. oktober, og den manglende behandling af forbrydelserne i FN.

Katz kritiserede også FNs generalsekretær, António Guterres, for at Sikkerhedsrådet ikke har erklæret Hamas for en terrororganisation.

Andre rapporter har også bekræftet grusomhederne begået af Hamas, den 7. oktober, se artiklen nedenfor.

Læs også:

Rapport: Hamas utførte systematiske voldtekter under angrepet 7. oktober

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden