Den britiske fremmedkriger Shamina Begum (24) tabte sin appel om britisk statsborgerskab, skriver NRK i en kort besked:

– Hun blev frataget sit statsborgerskab, efter at hun meldte sig ind i IS og rejste til Syrien som 15-årig. Begums advokater har i retten hævdet, at hun var udsat for menneskehandel.

Document har skrevet om Shamima Begum flere gange, og i 2019 skrev Hanne Tolg, at den britiske højesteret afviser adgang for Storbritanniens mest profilerede IS-kvinde:

– Shamima Begum, der forlod Storbritannien som 15-årig for, at tilslutte sig Islamisk Stat (IS), blev frataget sit britiske statsborgerskab af det britiske indenrigsministerium i 2019.

– I et interview med BBC i 2019 sagde hun, at terrorangrebet på Manchester Arena i maj 2017, hvor 22 mennesker – hovedsageligt piger og unge kvinder – blev dræbt, var berettiget på grund af luftangreb mod Syrien.

Begums advokater ankede sagen efter endnu et tab i en høring sidste år, skriver BBC. De hævdede, at indenrigsministeriets afgørelse at fjerne hendes statsborgerskab var ulovligt, blandt andet fordi britiske embedsmænd undlod at vurdere, om hun var et potentielt offer for menneskehandel.

Regeringen fratog hende hendes statsborgerskab af nationale sikkerhedsgrunde i 2019.

Afgørelsen fra tre appeldommere var enstemmig og betyder, at den 24-årige skal blive i Syrien. Det kan stadig anfægtes i Højesteret af Begum og hendes advokater.

Hendes juridiske team udtalte, at de ikke vil stoppe med at slås, før hun får retfærdighed, og før hun er sikkert hjemme igen.

Dommerne afviste dog alle Begums argumenter – en meget væsentlig afvisning, der kan påvirke hendes mulighed for at få en fuld appel ved Højesteret, skriver BBC.

Lady Chief Justice Baroness Carr sagde:

– Det kan argumenteres for, at afgørelsen i Begums sag var hård. Det kan også argumenteres for, at Begum er herre over sin egen skæbne (forfatter til hendes egen ulykke).

– Men det er ikke op til denne ret at være enig eller uenig i nogen af ​​synspunkterne.

– Vores eneste opgave er at vurdere, om beslutningen om at fratage hende statsborgerskabet var ulovlig. Vi har konkluderet, at det ikke var det, og klagen er afvist.

Kendelsen repræsenterer en væsentlig sejr for regeringen og afværger en potentiel juridisk krise, skriver BBC. Hvis afgørelsen var til Begums favør, skulle indenrigssekretærerne i fremtiden balancere hensynet til den nationale sikkerhed med spørgsmålet om, hvorvidt nogen er et offer.

En talskvinde for premierministeren sagde, at regeringen altid ville tage de stærkest mulige foranstaltninger for, at beskytte landets nationale sikkerhed, og tilføjede, at den aldrig tog let på beslutninger om at fjerne statsborgerskab.

ANNONSE

Gareth Peirce fra Begums juridiske team sagde, at Storbritannien var under en moralsk forpligtelse til, at tage Begum tilbage, som andre nationer havde med borgere fundet i Syrien.

The ruling represents a substantial victory for the government and averts a potential legal crisis: were the decision to be reversed, home secretaries would in future need to balance national security considerations with questions of whether someone is a victim.

A spokeswoman for the prime minister said the government would “always take the strongest possible action to protect our national security”, adding that it never took decisions to remove citizenship lightly.

Gareth Peirce, of Ms Begum’s legal team, said the UK was under a moral duty to take Ms Begum back, as other nations had with citizens found in Syria.

Britisk Høyesterett avviser innreise for IS-kvinnen Shamima Begum

Liberale medier er IS-kvinnenes nyttige idioter

Køb “The Dying Citizen” af Victor Davis Hanson som papirbog eller som e-bog!

Køb “Den islamiske fascisme” af Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.</a >

</a

ANNONSE