Tavle

Et kinesisk kystvagtfartøj standsede og gik om bord på en taiwansk turistbåd ud for Kinmen-øgruppen mandag. Hændelsen har rystet taiwanesere, der er på vagt over for tegn på, at Kina vil invadere. Øgruppen tilhører Taiwan.

Seks medlemmer af den kinesiske kystvagt gik ombord på turistbåden, som havde en besætning på 11 og 23 passagerer om bord, fortalte minister Kuan Bi-ling, der leder Taiwans råd for maritime anliggender, til journalister i Taipei på tirsdag.

– Vi mener, at dette har skadet vores folks følelser og udløst panik blandt folk. Dette var heller ikke i overensstemmelse med folks interesse på begge sider af sundet, sagde hun. (NTB)

ANNONSE

Kinmen ligger lige uden for de kinesiske byer Xiamen og Quanzhou, men det giver ikke Kina ret til at gå ombord på taiwanske skibe.

Kina har opført sig mere provokerende over for Taiwan i de seneste år, især når de krænker deres luftrum. Det faktum, at lederen af ​​uafhængighedspartiet, Lei Ching-te, for nylig blev valgt til præsident, betyder, at Kina vil vise sin utilfredshed. Men hvor langt er de villige til at gå, spørger taiwaneserne sig selv.

Mer enn 20 kinesiske fly ved Taiwan i den første øvelsen etter valget

Taiwan får ikke bestilte våpen fra USA

ANNONSE

Mest læst