Kommentar

Efter, at en New York-dommer har idømt Donald Trump en bøde på $355 million og beslaglagt hans virksomhed, står det klart, at det, der engang hed venstrefløjen, men i dag er den herskende klasses lydige redskab, har kastet masken og demonstreret, at deres projekt er had og rå magt
.
Dommer Engoron baserer sin afgørelse på en lov, der aldrig tidligere har været brugt til at straffe handlinger, som ikke har haft ofre. Loven var beregnet på at komme efter virksomheder, der solgte farlige produkter eller svindlede på anden måde. Men ingen har meldt sig som ofre for Donald Trumps finansielle transaktioner. Bankerne, der har ydet ham lån, er ovenud tilfredse og har fået deres penge plus en gevaldig fortjeneste. Alle har tjent penge, og ingen har haft grund til klage.
Kriteriet for et samfunds overgang fra frihed til diktatur er, når magthaverne opgiver enhver påstand om at bekymre sig om samfundet og åbent demonstrerer, at deres mål er at sikre deres egen magt. Det sker, når de mægtige mener sig så sikre i sadlen, at de kan lade hånt om enhver idyllisk forestilling om retfærdighed.
Vi har set det før. I Rusland i 1917 og i Tyskland i 1933. Men at vi skulle opleve det i USA, Vestens leder, må komme bag på flere, som ikke læser Politiken eller hører på Danmarks Radio.
Når den herskende klasse melder kulør og åbent viser sine kort, er det på tide, at andre også gør det.
Det skal derfor blive interessant at følge de truckers, der har bekendtgjort, at de ikke vil bringe varer til eller fra New York. En af deres talsmænd anfører, at 95 pct. af dem støtter Trump, fordi han har støttet dem.
I en retsløs stat bliver det hårdt mod hårdt, men det har vi som sagt set før.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden