Kopierede/fra hoften

Jacob Heinel Jensen er Berlingskes USA-korrespondent. Tidligere stræbte journalister efter at udmærke sig med viden og indsigt. Nu handler det om at udøse din foragt over USAs mest populære politiker. Hvor kommer hadet fra?

Heinel Jensen gider ikke gå ind i detaljerne. Han tjener floskler, der kun er egnede til at slå Trump ned.

Seriøse journalister i USA er bekymrede over ødelæggelsen af ​​det amerikanske retssystem under Demokraterne. For Berlingske og Jyllands-Posten repræsenterer Trump kaos.

De presænterer læserne for en vanvittig verden: Biden har lukket omkring 10 millioner illegale ind. Han lovede at præsentere en reform, der ville bringe situationen under kontrol, men da det kom til stykket, præsenterede han og Demokraterne det modsatte: En permanent åben grænse, der vil ødelægge USA.

Hensigten er indlysende: At få så mange nye vælgere, at en politiker som Trump aldrig vil have en chance.

USA vil blive som de latinamerikanske lande: En rig overklasse og en fattig arbejder- og middelklasse.

Alligevel hævder Heinel Jensen, at det vil gøre USA til en bananstat, hvis Trump ikke bliver dømt.

Det vil dog formentlig føre til en stor krise, hvis Trump faktisk får sagen til at fordufte.

»Det vil jo se helt vanvittigt ud i et land, der sværger til en uafhængighedserklæring, hvori der står, at ‘alle er skabt lige’. USA kommer til at ligne en bananrepublik, hvis Trump gør det,« forklarer USA-korrespondenten.

Heinel Jensens journalistik er på et niveau, der er en hån mod læsernes intelligens. Disse kan med et tryk på en tast få information, der modbeviser Heinel Jensens karakteristika.

USA ledes af den mest korrupte præsident nogensinde. Amerikanerne vil have Trump til at skabe orden, men de danske medier mener, at det er Trump, der står for kaos.

Hvad ved danske journalister om USA, som amerikanerne ikke selv forstår?

ANNONSE

Mest læst