Nyt

Citizenship Amendment Act (CAA), som giver religiøse minoriteter fra nabolande ret til indisk statsborgerskab, er klar til implementering i den første uge af marts. Muslimer er ikke inkluderet.

– Indenrigsminister Amit Shah bekræfter regeringens forpligtelse til at implementere CAA. Han understreger, at loven er ikke-diskriminerende, og at den har til formål at give tilflugt og støtte til forfulgte minoriteter fra nabolandene, skriver The Buckstopper.

Humanitær forpligtelse

Shah understregede den historiske kontekst af lovgivningen og pegede på minoriteter, der står over for religiøs forfølgelse i Bangladesh, Pakistan og Afghanistan. Lovforslaget nævner ikke muslimer, der skal være flygtet fra disse lande. Han gentog Indiens humanitære forpligtelse til at række en hjælpende hånd til de nødlidende:

– CAA var oprindeligt et løfte givet af Kongrespartiet, efter at Britisk Indien blev delt, og de religiøse mindretal var udsat for forfølgelse i disse lande. Nu har det venstreorienterede Kongresparti, som i stigende grad søger støtte fra muslimske grupper, lavet en kovending og er imod loven.

ANNONSE

Den indiske offentlige debattør Anand Ranganathan mener, at Indien med CAA opfylder en historisk moralsk forpligtelse:

Muslimer er ikke inkluderet

Loven er specifikt rettet mod minoritetssamfund og omfatter hinduer, sikher, jainer, parsier, buddhister og kristne, der ankom til Indien før den 31. december 2014.

– Reglerne er klare, og der er lavet en online portal. Hele processen vil foregå digitalt. Ansøgere skal angive det år, de rejste ind i Indien uden at vedlægge rejsedokumenter. Der kræves ikke yderligere dokumentation fra ansøgerne, skriver Times of India.
Voldelige protester

Implementeringen af ​​CAA, som blev vedtaget af parlamentet i december 2019, er mere end fire år forsinket. Mere end hundrede mennesker har mistet livet, og tusindvis af demonstranter er blevet arresteret under voldelige protester mod loven. På det islandske universitet Jamia Millia Islamia i New Delhi og Aligarh Muslim University blev mere end 200 studerende såret og omkring hundrede anholdt af politiet.

– De fik deres del af Indien i 1947. De kan nu ikke komme tilbage og hævde, at de var forfulgt:

Distriktsdommere i ni stater har i de senere år fået beføjelse til at give indisk statsborgerskab til ikke-muslimske minoriteter fra ovennævnte lande. Med CAA vil dette dække hele Indien.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag