Tavle

En voksen syrisk flygtning, der kom til Østrig som mindreårig, har ret til at bringe sine forældre til landet til familiesammenføring, selvom han ikke opfylder indkomstkravene i østrigsk lov efter at være blevet voksen i mellemtiden, har EU-Domstolen i Luxembourg afgjorde i en afgørelse tirsdag.

Sagen blev indbragt for EU-Domstolen af ​​en forvaltningsdomstol i Wien, hvor forældrene og søsteren anfægtede afslaget på en ansøgning om familiesammenføring, og EU-Domstolen fastslår, at afgørelsen til familiens fordel er bindende for andre nationale domstole i lignende sager, skriver Le Figaro.

Som en del af den østrigske asyl- og immigrationspolitik har landet stillet krav til muligheden for at yde forsørgelse og dermed indkomst til dem, der har fået asyl og derefter ønsker at tage deres familie med. Formålet er at forhindre den praksis, at familien sender et medlem afsted i forvejen uden selv at flygte fra hjemlandet, for senere at komme efter.

ANNONSE

Da den unge syrer var blevet voksen efter familiens anmodning, kunne han ikke længere påberåbe sig de samme regler som mindreårige, og han var i hvert fald ikke undtaget fra det indkomstkrav, der gælder for voksne, oplyste de østrigske myndigheder.

EU-Domstolen henviste dog til en dom fra 2018, hvor et direktiv fra 2003 var retskilde, hvori det slås fast, at enhver, der bliver voksen under asylproceduren, bevarer samme ret til familieliv som et barn. Retten kan ikke afhænge af, hvor lang tid myndighederne i ankomstlandet bruger på deres procedurer, lyder det i præmisserne for dommen tirsdag.

Retten har også besluttet, at den unge syriers ret til familiesammenføring også skal omfatte hans handicappede søster, skriver Le Figaro.

 

Køb Susanne Wiesingers bog «Kulturkamp i klasserrommet»! Du kan også købe den, der ebok.

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden