Nyt

Hamas-leder Khaled Mashaal afviser ideen om at dele Israel/Palæstina i to stater. De vil have hele territoriet fra “floden til havet”. Mashaal har erfaret, at dette slogan har fanget i Vesten. Han ser det som et bevis på, at de har ret.

I et interview med den kuwaitiske podcaster Ammar Taki i sidste uge sagde Mashaal, en tidligere topleder af terrorgruppen, at der er “næsten en konsensus” blandt palæstinenserne om, at de ikke vil opgive deres rettigheder til det land, der strækker sig ” fra Jordanfloden. til Middelhavet” – det vil sige Vestbredden, Gaza og hele Israel.

Mashaal bemærkede, at sloganet også jævnligt synges ved stævner af “amerikanske studerende og i europæiske hovedstæder”, og sagde, at angrebet den 7. oktober har “genoplivet den drøm.”

Politikere som Espen Barth Eide og journalister som Sidsel Wold siger, at to-statsløsningen igen er blevet aktuel. Men her afviser en af ​​Hamas-lederne kategorisk en sådan løsning.

Hamas-lederen afviste kategorisk muligheden for en politisk løsning med Israel og en to-statsløsning på konflikten med den begrundelse, at det ville indebære anerkendelse af staten Israels legitimitet, en “uacceptabel” rød linje for terrorbevægelse.

Når Hamas tidligere har leget med tanken om at anerkende Israel inden for 1967-grænserne, var det som led i en tilnærmelse mellem Hamas og Fatah.

Men i virkeligheden vil Hamas aldrig kunne anerkende Israel. Staten er baseret på en historisk uretfærdighed.

Mashaal siger, at 17 års uafhængighed i Gaza har givet Hamas muligheden for at bygge en hær, der kan erobre Israel. 7. oktober var kun begyndelsen. Krigen er det vigtigste.

Mashaal sagde i interviewet, at det at være ved magten i Gaza gennem de sidste 17 år havde givet Hamas “politisk og administrativ dækning” til at bygge sin terrorinfrastruktur uforstyrret af PA eller Israel og fremstille våben, grave tunneller og træne sine medlemmer.

Mashaal said in the interview that being in power in Gaza over the past 17 years had provided Hamas with “political and administrative cover” to build its terror infrastructure undisturbed by the PA or Israel, and manufacture weapons, dig tunnels, and train its members

Intervieweren spurgte, om han ikke mente, at palæstinenserne fortrød, at Hamas havde sluppet krigen løs. De levede et acceptabelt liv. De havde skoler og hospitaler. Nu er det for det meste i ruiner. Føler Mashaal et vist ansvar?

Nej, fordi Gaza var et fængsel, siger Mashaal. Han bruger de samme talepunkter som vestlige journalister. Men Mashaal har aldrig boet i Gaza. Han besøgte i 2012 og lever et liv i luksus i Qatar. Han er god for 5 milliarder dollars.

Mashaal svarede, at livet i Gaza før den 7. oktober var som i et fængsel, og at striben “dør en langsom død” på grund af den 17-årige blokade, som Israel og Egypten indførte efter terrorgruppens kup i 2007.

»Der var ingen frihed i Gaza. Der var en tilsyneladende stabilitet, men livet var ikke godt. Palæstinensere er ikke interesserede i at forbedre deres liv under besættelse,« sagde han.

Mashaal retorted that life in Gaza before October 7 was like in a prison, and that the Strip was “dying a slow death” due to the 17-year blockade imposed by Israel and Egypt following the terror group’s coup in 2007.

“There was no freedom in Gaza. There was an apparent stability, but life was not good. Palestinians are not interested in improving their lives under occupation,” he said.

Føler han sig ansvarlig for alle de dræbte og sårede? Nej, det gør Mashaal ikke. Befrielseskrig koster. Algeriet betalte med 6 millioner døde.

I forhold til det høje dødstal i Gaza fratog Mashaal ansvaret for tabet af civile liv. Han sagde, at “modstanden ikke kan forhindre menneskelige tab,” som genlyd af kommentarer, han havde fremsat i dagene efter den 7. oktober, hvor han sagde at palæstinenserne bliver nødt til at ofre liv for at befri sig selv.

Han nævnte Algeriet som et eksempel og bemærkede, at det “ofrede seks millioner martyrer” i sin kamp for befrielse gennem hele perioden med fransk kolonisering.

Addressing the high death toll in Gaza, Mashaal sloughed off responsibility for the loss of civilian lives. He said that “the resistance cannot prevent human losses,” echoing comments he had made in the days after October 7, when he said that Palestinians will need to sacrifice lives in order to liberate themselves.

He cited Algeria as an example, noting that it “sacrificed six million martyrs” in its struggle for liberation throughout the period of French colonization.

 

https://www.timesofisrael.com/hamas-bigwig-rejects-2-state-solution-says-oct-7-revived-dream-to-free-palestine/?utm_campaign=most_popular&utm_source=website&utm_medium=article_end&utm_content=8

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden