Nyt

Israel anklager 12 UNRWA-ansatte for at deltage i grusomhederne den 7. oktober. Det amerikanske udenrigsministerium tager anklagerne alvorligt og suspenderer støtten til UNRWA. UNRWA har på sin side fyret flere ansatte, officielt for at sikre, at hjælpen bliver ved.

Det ville være ødelæggende for UNRWA’s omdømme, hvis påstandene skulle vise sig sande.

– Udenrigsministeriet har sat den ekstra finansiering af UNRWA i bero indtil videre, mens vi gennemgår disse anklager og de foranstaltninger, FN tager for at håndtere dem, siger ministeriets talsmand Matthew Miller. (NTB)

UNRWA har mange lokale ansatte, og organisationen er vokset sammen med det palæstinensiske samfund. Det gør det svært at kritisere Hamas, også for at der er for tætte bånd.

Israel anklager også WHO

Israel har også anklaget WHO for at fraternisere sig med Hamas og at de er ligeglad med gidslerne.

World Health Organization (WHO) afviser Israels beskyldninger om, at FN-organet samarbejder med Hamas og overser gidslernes lidelser.

Israel hævdede torsdag, at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) stiller sig på Hamas’ side ved at ignorere israelske beviser for “terroristernes brug” af hospitaler i Gaza.

– Sådanne falske påstande er skadelige og kan bringe vores medarbejdere i fare, mennesker der risikerer deres liv for at hjælpe de sårbare. Som FN-agentur er WHO upartisk og arbejder for alle menneskers sundhed og velfærd, lyder det i en udtalelse fra WHO fredag. (NTB)

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag