Tavle

Højre-populistiske og “anti-europæiske” partier forventes at være de største i mindst ni EU-lande ved EU-valget i juni, og det vil flytte tyngdepunkt i EU-Parlamentet tydeligt til højre viser en prognose fra tænketanken European Council on Foreign Relations (ECFR).

Blandt disse lande er store medlemslande som Frankrig, Italien og Polen, men også Belgien, Østrig og Ungarn, skriver Frankfurter Allgemeine.

I ni andre lande kan de blive nummer to eller tre, inklusive i Tyskland, Estland, Finland, Sverige og Spanien. “Magtbalancen mellem venstre og højre vil skifte drastisk til højre,” står der.

Prognosen fra ECFR er baseret på nylige meningsmålinger fra alle 27 EU-lande.

Det Europæiske Folkeparti (EPP) ventes at forblive det største, men fremkomsten af ​​det nye højre øger chancerne for, at det får mere indflydelse på de beslutninger, der træffes i EU-parlamentet.

Undersøgelsens forfattere Simon Hix og Kevin Cunningham virker bekymrede og bemærker, at valgresultatet kan være et “wake-up call” for de “ansvarlige” i europæisk politik.

Ifølge undersøgelsen vil det nye EU-parlament kunne svække EU-Kommissionens mulighed for at vedtage love og gennemføre planer vedrørende den “grønne” politik i Unionen, skriver Frankfurter Allgemeine.

 

Køb “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden