Kommentar

Valgkampen er nu for alvor i gang i USA og vi vil følge mediernes dækning. JyllandsPostens Matias Seidelin og Michael Bjerre opsummerer efter Haleys nederlag. Trump virker ustoppelig. Men medierne kan stadig fortsætte kampen mod ham ved at vise, hvad det går ud på.

Seidelin/Bjerre omtaler Haley som en traditionel konservativ. Men der er fejl. Ordet er tomt for betydning. Haley er ikke konservativ, hun er globalist. Hun hylder immigration, vil have flere penge til Ukraine. Hun er for krig og kalder det retfærdighed.

Samtidig dukker en ny tanke op hos Seidelin/Bjerre: beundring for vinderen. Sejerherren.

Det mærkes i medierne. Det dødelige had må vige for beundring. Det kan betyde, at pressen vil ændre holdning og se på Trump med andre øjne.

Et parti, som han siden har genskabt i sit eget billede og transformeret fra et traditionelt konservativt til et populistisk nationalkonservativt.

Men der er lang vej igen, før de kan gøre det. Traditionel konservatisme er historie i hele Vesten. De nationalkonservative sejler op som innovatører og arvtagere.

Hvorfor? Fordi de konservative holdt op med at være konservative. De holdt således op med at forsvare det, der eksisterede: Folket og deres kultur. Den dybe respekt for den jord, vi alle kommer fra og vil hvile i, når rejsen er slut.

ANNONSE

I stedet hyldede de åbne grænser, som om det var en naturkraft.

Trump er også som en naturkraft, og det skræmmer især den amerikanske elite. De ser, hvad hans tilhængere er i stand til: At vente i timevis i den bitre kulde.

De ved også, at Maga-folket hader eliterne på vest- og østkysten. De går aldrig tilbage. De ved, hvem der svigtede dem og det republikanske parti. Nu har de taget det tilbage, og det republikanske parti er blevet arbejderklassens parti. Det er en historisk ændring, Seidelin/Bjerre helst ikke vil forstå, fordi den samme svindel er sket i Vesteuropa, hvor Danmark har underkastet sig Bruxelles.

Det er en fornærmelse mod den gennemsnitlige amerikaner at kalde Trumps år for “kaos”. Hvad skal du så kalde Bidens?

Amerikanerne har forstået, hvem der er deres forsvarer, og hvem der er deres fjende. Demokraterne har brudt alle regler for fair play og instrumentaliseret statens magtorganer. USA er godt på vej til at blive en politistat.

Seidelin/Bjerre begår en uacceptabel fejl, når de omtaler processerne mod Trump som legitime.

.

Trods et ofte kaotisk præsidentskab, to rigsretssager og 91 tiltalepunkter i fire straffesager, herunder 17 for forsøg på at omstøde et lovligt valg, ser de fleste republikanske vælgere ham som en karismatisk, sjov og stærk personlighed, som er klar til at kæmpe indædt for dem.

Det falder ikke journalister ind at spørge, om den gennemsnitlige amerikaner har forstået noget, der ligger uden for deres fatteevne.

Eliten har jaget Trump, lige siden han tog rulletrappen ned med Melania og erklærede sit kandidatur i 2015. De har kastet alt, hvad de har, efter ham. Det har ikke hjulpet. Det eneste, de har tilbage, er et attentat a la Kennedy.

Men tør de?

 

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE16782249/analyse-med-partiet-i-et-jerngreb-og-et-nyt-hemmeligt-vaaben-har-trump-reelt-intet-at-frygte/

 

ANNONSE

Læs også

Læs også