Tavle

Olaf Scholz’ koalitionsregering regerer mod det tyske folk og driver vælgerne lige i armene på AfD, og ​​det truer den demokratiske retsstat, mener CDU-leder Friedrich Merz.

Den sønderlemmende kritik fra Merz blev præsenteret i Forbundsdagen torsdag i sidste uge og diskuteres i Die Welt.

Oppositionslederen brugte debatten om regeringens landbrugsbudskab til at indgå et generelt forlig med regeringen, som består af SPD, De Grønne og FDP. Det er ikke kun i landbrugspolitikken, men også i finanspolitikken, energipolitikken og immigrationspolitikken, at regeringen ikke længere har flertallet af befolkningen med sig, sagde Merz i parlamentet torsdag.

Merz anklagede også regeringen for at tjene “sit klientel” og hæve dens politik med “moralske prætentioner.” Det går i den forkerte retning, mener CDU-lederen, der

“hurtigt og med den største bekymring” bad regeringen om at tage bøndernes protest og befolkningens modvilje alvorligt. “Kom til fornuft i din politik, før landet bliver uregerligt.”

Merz kritiserede også den tyske regering for at mistænke bøndernes protester som antidemokratiske, en anklage, der normalt er forbeholdt AfD. Henvendelse til premierminister Olaf Scholz sagde Merz, at “på den måde bidrager du til denne atmosfære, som vi nu har i vores land”.

Når mere end 70 procent af de adspurgte i tyske meningsmålinger støtter angiveligt “antidemokratiske” landmænd, er det let at forestille sig, at den beskyldning ikke længere har al magt i verden.

CDU-lederen er ikke selv i en behagelig situation op til næste valg til Forbundsdagen, som finder sted senest i efteråret 2025. For hvordan skal han selv kunne sammensætte et regeringsflertal uden AfD?

ANNONSE

Merz spreder også memet om, at AfD er farligt, men i debatten i Forbundsdagen torsdag fremførte CDU og AfD nogenlunde lignende argumenter.

Premierministeren var dog ikke selv i Forbundsdagen for at lytte til dem.Det eneste regeringsmedlem til stede i debatten var landbrugsminister Cem Özdemir, skriver Die Welt.

I mellemtiden har lederen af ​​den tyske landmandsforening, Joachim Rukwied, meddelt, at landmændenes protest vil fortsætte i næste uge. Bøndernes kamp mod den planlagte afgiftsforhøjelse på landbrugsdiesel fortsætter, rapporterer Tagesshcau.

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

 

ANNONSE