Tavle

European Broadcasting Union, EBU, siger, at det er udelukket at udelukke Israel fra dette års finale i Malmø. EBU sætter dermed en vigtig grænse: Israel må ikke gøres til en pariastat. Det er et skud på stammen for dem i Norge, der er ivrige efter et forbud, og de har tilhængere langt ind i regeringspartiet og udenrigsministeriet.

Disse styrker har taget kampen op med Israel og er rasende over, at Israel ikke lytter til dem. De ønsker at lære Israel en lektie. Udelukkelse fra Melodi Grand Prix ville have haft stor symbolsk betydning.

Det vil ikke være relevant at forbyde Israel fra at deltage i dette års Eurovision Song Contest i Malmø, oplyser European Broadcasting Union (EBU).

– Det er en konkurrence for tv-selskaber, ikke regeringer, og det israelske tv-selskab har deltaget i 50 år, siger EBU i en erklæring.

The Broadcasting Union arrangerer Eurovision Song Contest hvert år og mener, at det israelske tv-selskab KAN opfylder alle kravene for at kunne deltage i dette års konkurrence.

EBU oplyser endvidere, at den ønsker at bevare konkurrencens status som en apolitisk begivenhed, der forener publikum over hele verden gennem musik. De siger også, at beslutningen om ikke at forbyde Israel er i overensstemmelse med, hvordan israelske atleter stadig efterlyses i internationale sportsbegivenheder.

Både i Norge og i flere andre lande er det blevet slået til lyd for at forbyde Israel fra dette års konkurrence på grund af krigen i Gaza og de mange civile ofre.

ANNONSE

I 2022 blev Rusland smidt ud af Eurovision på grund af landets invasion af Ukraine, en beslutning, der fik bred opbakning.

Årets Eurovision Song Contest afholdes i Malmø i maj. (NTB)

ANNONSE

Mest læst