Tavle

Opptelling av stemmer i det republikanske primærvalget i Iowa i East Side Christian Church, Council Bluffs, den 15. januar 2024. Foto: Nikos Frazier / Omaha World-Herald via AP / NTB.

Med 51 procent af stemmerne vandt Donald Trump det republikanske primærvalg i Iowa med den største margin nogensinde, og fik flest stemmer i 98 af statens 99 amter.

Ron DeSantis, Nikki Haley og Vivek Ramaswamy fik henholdsvis 21 %, 19 % og 8 % af stemmerne, men Haley ser ud til at have besejret Trump med kneben i Johnson County, rapporterer Wall Street Journal.

Grafikk: Wall Street Journal

Da resultaterne fra Iowa blev kendt, trak Ramaswamy sig ud af valgkampen og gav sin støtte til Trump.

Med sådan en jordskredssejr for Trump i den første stat, ser løbet næsten ud til at være slut for de andre kandidater. Og med et så jævnt løb mellem DeSantis og Haley, er der heller ikke en eneste udfordrer til Trump, der skiller sig ud.

ANNONSE

Næste runde bliver New Hampshire den 23. januar. Trump kan forvente større modstand her end i Iowa, men han har ikke desto mindre ledet meningsmålingerne i staten lige siden han erklærede sit kandidatur, for det meste med en stabil opbakning på over 40 procent.

Grafikk: fivethirtyeight.com

Haley er steget en del i meningsmålingerne i NH på det seneste, men Trumps forspring virker for stort.

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving stærk>!

< /a>

 

Køb “The Dying Citizen” af Victor Davis Hanson som papirbog eller som e-bog!</ p >

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden