Nyt

Lidt efter lidt kommer sandheden frem om, hvad gidslerne oplevede i Hamas fangenskab. I denne uge er der vidnesbyrd i Knesset fra frigivne kvinder. Mange mennesker kan ikke klare påkendelsen ved at stå op. Dag Bredvei har en grundig fremstilling, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvem Hamas er.

Flere af de kvinder, der er blevet løsladt, fortæller, hvad de så i løbet af de 50 dage i fangenskab, skriver The Jerusalem Post og Haaretz. (..)

– En ung kvinde blev anklaget for at være en israelsk soldat. Hun blev tortureret lige ved siden af, hvor jeg sad, siger Siegel.

Kvinden siger, at hun så Hamas-krigere befamle yngre kvinder, og at hun hørte om groft seksuelt misbrug.

– En ung pige kom grædende ud fra toilettet. Jeg rejste mig og gav hende et kram. En Hamas-kriger brød ind og sagde, at det ikke var tilladt.

– Den “lort” gjorde hende ondt, og nægtede mig at trøste hende, siger Aviva Sigel.

Det vil tage tid, før sandheden kommer for en dag. Den kommer fra mange forskellige vinkler, og brikkerne skal sættes sammen.

En specialist, der har behandlet flere af de frigivne gidsler, fortalte nyhedsbureauet Associated Press, at han har behandlet mindst ti kvinder og mænd, der blev seksuelt misbrugt i fangenskab.

17-årige Agam Goldstein slap ud.

Mange af pigerne blev udsat for groft seksuelt misbrug. Selv komplekse fysiske sår og skader blev ikke behandlet. Vi forbandt hinanden, siger hun.

Efter at den 17-årige blev flyttet fra en bygning til en tunnel, var hun igen vidne til mishandling.

– Pludselig åbnede en dør sig. Vi forstod, at der inde var seks piger, der var blevet overladt til sig selv. De havde tydelige tegn på at have været udsat for seksuelle overgreb.

Børn blev tortureret.

Børn blev også tortureret, skrev CNN inden nytår. Tv-stationen henviser til psykologisk tortur.

Et eksempel er 12-årige Eitan Yahalomi. Han blev blandt andet tvunget til at se en video fra terrorangrebet mod israelske civile den 7. oktober.

Hamas-krigere holdt en riffel for hans hoved for at true ham til ikke at græde eller råbe.

Hamas-krigere fortsætter med at torturere og begå overgreb. Der er ingen ændring efter den 7. oktober. Det må have konsekvenser for den generelle holdning til Hamas.

Renana Eitan har 20 års erfaring med behandling af patienter med svære traumer. Hun fortæller France 24, at hun er chokeret over, hvad hun har set hos de løsladte gidsler.

– Jeg har aldrig set noget lignende, siger kvinden, der er direktør for den psykiatriske afdeling på Tel Aviv Sourasky Medical Center.

– De fysiske -, de seksuelle -, de psykiske overgreb mod gidslerne, der er vendt tilbage, er forfærdelige. Vi skal omskrive vår viden om traumer, siger Eitan.

Lægehuset, hvor hun arbejder, har modtaget 14 befriede gidsler.

Hamas regerer stadig i Gaza. Hvorfor presser USA ikke Qatar til, at give Hamas-lederne et ultimatum: Overgiv jer og frigiv gidslerne. Der er muligheder for at presse Hamas, men de bliver ikke brugt.

 

https://www.nrk.no/urix/frigitte-gisler-var-witne-til-tortur-av-yngre-kvinner-1.16710560

 

 

Køb billetter til læsermøde med Mikael Jalving her!

</a >

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag