Tavle

Antallet af børn anholdt i London på grund af terrorerklæringer er dobbelt så højt som gennemsnittet for de sidste tyve år.

Polarisationens frugter

Londons Metropolitan Police hævder, at “ekstrem højre terrorisme” er “en stadig vigtigere del af yngre menneskers tænkning”. Counter Terrorism Chef Dominic Murphy oplyser, at politiet har anholdt 14 mindreårige for “ekstreme højre- fløj terroristsyn” i perioden juni 2022 til juni 2023:

– En af de opsigtsvækkende ting i de sidste par år er omfanget af yngre mennesker, der er involveret i terrorisme.

Vi har for nylig arresteret en 17-årig dreng for at have lagt materiale ud til støtte for Hamas på nettet. Han er en af ​​mange teenagere, der nu kommer i søgelyset. Det er ubehageligt at skulle overveje den risiko, skade og trussel unge udgør for offentligheden.

Trussel til højre

Efter at have nævnt Hamas understregede Murphy den opfattede højreekstremistiske trussel:

– I gennemsnit er 27 børn blevet anholdt hvert år siden juli 2020 – mere end det dobbelte af gennemsnittet i løbet af de sidste tyve år.

Af de 25 børn, der blev arresteret i de 12 måneder frem til juni i år, havde 14 højreekstremistiske terrorsyn mod ni islamiske.

Antallet af vellykkede højreekstremistiske terrorangreb i Storbritannien er langt lavere end antallet af vellykkede islamistiske terrorangreb – på trods af at muslimer udgør en langt mindre del af den britiske befolkning.

Højreorienterede ideer dominerer

Politichefen erklærede også, at muslimer fortsat er landets største terrortrussel på trods af, at ekstreme højreorienterede ideer er blevet dominerende blandt unge, og at deres indflydelse er en særlig bekymring.

ANNONSE

 

 

Køb «Europas mærkelige død»!

Køb Jean Raspails roman “De helliges lejr“! Du kan køb også den, der e-bog.

ANNONSE

Mest læst