Kopierede/fra hoften

Kong Christian X blev meget deprimeret, da Island i 1944 opsagde personalunionen med Danmark. Også Christians søn, Frederik IX, var oprevet over denne formindskelse af kongens magt. Under en sejltur til Grønland skal han have anbefalet, at man sejlede så tæt på den islandske kyst, at man kunne spytte på landet.
Sjældent har denne opfordring været mere passende end i dag, da den islandske sammenslutning af komponister og lyrikere forlanger, at Israel bliver forment adgang til Eurovisionens sangkonkurrence i 2024, der skal finde sted i Malmø.
De islandske skønånders begrundelse er, at Israel dræber ”uskyldige civile og børn”. Konkurrencen skulle være en fest for ”glæde og optimisme”, meddeler de, og ikke for ”militær magt”.
Altså næsten det samme som den musikfestival i det sydlige Israel, der blev overfaldet af Allahs hellige krigere – med det resultat, at flere hundrede festdeltagere blev slagtet og mange andre bortført som gidsler.
Men den nyhed synes ikke at være nået til Island, som jo også ligger langt væk fra Mellemøsten.
ANNONSE