Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

La de små barna komme til meg, hindre dem ikke, for Guds rike hører slike til. Jesu ord om barna er utgangspunktet for altertavlen i Solheimar kirke på Vest-Island.

Tavlen er laget av tovet ull, og står i stil med kirkens øvrige enkelhet. Gudshuset stod ferdig i 2005, og er en del av økolandsbyen Solheimar. Byen ble grunnlagt i 1930 av Sesselja Hreindís Sigmundsdottír (1902-1974). Hun var den gang 28 år gammel. Innbyggerne er i hovedsak psykisk utviklingshemmede. Driften bygger på antroposofiske prinsipper, med grønsakdyrking og kunstneriske aktiviteter som hovedvirkeområder. Gjester er velkomne. Her er gjestehus, svømmebasseng, og en rekke kulturelle arrangementer.

Landsbyen samarbeider med det islandske fengselsvesen, og har til enhver tid to-tre fanger i arbeid på området.

Noe av det spesielle med kirken er taket, som utvendig er tekket med materiale fra rektømmer funnet på den islandske kysten.

ANNONSE

Mest læst

Joe Biden er ond