Nyt

Italien har formelt trukket sig ud af Kinas Bælte- og Vej Initiativ (BRI). Italien var det eneste G7-land, der sluttede sig til BRI for fire år siden. Beslutningen om at trække sig er formelt blevet meddelt Beijing.

Pagten gir ikke den ønskede effekt

Italien tilsluttede sig BRI for at tiltrække investeringer og forbedre den italienske eksportindustris adgang til det kinesiske marked, men det modsatte er sket; handelsunderskuddet med Kina er fordoblet i de sidste tre år.

Flere andre lande siges at revurdere deres partnerskab med Kina, fordi BRI ikke har givet det forventede udbytte.

Hårdt slag for Xi

At Italien formelt har trukket sig ud af Kinas ambitiøse Bælte- og Vej Initiativ ses som et alvorligt slag for præsident Xi Jinpings gigantiske infrastruktur projekt.

– Pagten har ikke haft den ønskede effekt og er ikke længere en prioritet. Lande, der ikke er med i pagten, har opnået bedre resultater, sagde den italienske udenrigsminister Antonio Tajani i Rom onsdag.

Beslutningen blev meddelt Beijing for tre dage siden, ifølge den italienske avis Corriere della Sera der var først ude med nyhederne.

Modi plus Meloni

I Indien bliver dette af flere omtalt som gode nyheder. Der er lagt en række videoer op, der viser Modi og Meloni tage selfies, og rigtigt finde tonen på COP28, de to fik endda deres eget hashtag, #Melody.

ANNONSE

 

Køb “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag