Nyt

Inden jul er der en “enorm risiko” for terrorhandlinger indenfor EU. Det siger EU-kommissær Ylva Johansson, der er ansvarlig for migrationsspørgsmål i Unionen. Årsagen er ifølge Johansson den stigende polarisering, der har fundet sted i samfundet efter Hamas-terrorangrebene den 7. oktober og den igangværende krig i Gaza. At den kristne jul nu skal fejres i Europa betyder, at risikoen for terrorangreb stiger endnu mere.

– Med krigen mellem Israel og Hamas og den stigende polarisering, det skaber i vores samfund, og med den kommende jule-weekend, er der en enorm risiko for terrorangreb i EU, sagde Johansson til TT forud for mødet med EU’s justits- og indenrigsministre, som blev afholdt i Bruxelles tirsdag.

Mødet diskuterede terrorsituationen i Europa på grund af mordet i Bruxelles i oktober, da to svenske fodboldtilhængere blev skudt og dræbt. Ifølge Johansson vil EU nu bidrage med yderligere 30 millioner euro, omkring 339 millioner svenske kroner, til at beskytte for eksempel religiøse bygninger og steder.

Kjøp «Europas underlige død» her.

ANNONSE