Nyt

For nylig indførte regeringen i den indiske delstat Uttar Pradesh et forbud mod produktion, opbevaring, distribution og salg af halal-certificerede fødevarer. Forbuddet træder i kraft med det samme, men det gøres en undtagelse for produkter, der går til eksport.

Bryd religiøse monopoler

Beslutningen er truffet for at bryde religiøse monopoler og afslutte økonomiske fordele ved salg af halal-certificerede produkter, som “skaber had og svækker landet i dets kerne”.

– Halal-certificering af fødevarer er et parallelt system, der skaber forvirring om fødevarernes kvalitet. Varer som tøj, sukker etc. er mærket som halal. Sådan skal det ikke være, står der.

Forbuddet dækker al handel med halal-certificerede produkter, herunder medicin, medicinsk udstyr og kosmetik.

Stop rituel slagtning

Regeringen i Uttar Pradesh – Indiens mest folkerige stat – mener, at foranstaltningen er nødvendig for at stoppe den rituelle slagtning og mishandling af dyr.

“Halal” kommer fra arabisk og betyder “tilladt” eller “lovlig” ifølge islamisk lov. Halal bruges til både handlinger og ting. Det modsatte af halal er haram, som betyder “forbudt”.

I snæver forstand bruges udtrykket halal om mad og drikke. For at kød kan være halal, skal dyret slagtes efter visse regler uden bedøvelse. Det skal vendes i retning af Mekka, Allahs navn skal påkaldes, hovedpulsåren i halsen skal skæres over og dyret skal drænes for blod.

 

 

Forudbestil “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone her!”

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag