Nyt

Hoteller i Argentina og Uruguay har angiveligt nægtet Roger Waters hotelophold på grund af anklager om antisemitisme.

Waters, der var en af ​​grundlæggerne af bandet Pink Floyd, er kendt for sine pro-palæstinensiske holdninger, skriver Associated Press.

Waters skulle blive i Argentinas hovedstad Buenos Aires forud for “This is Not a Drill”-turen, der er planlagt til næste uge. Hotellerne siger, at der er mangel på plads, rapporterede Pagina 12, en nyhedskanal i Buenos Aires.

Hoteller i nabolandet Uruguay nægtede også at være vært for ham. De gav ingen grund ifølge Pagina 12:

– Jeg havde en middagsdate den 16. med José Mujica, den tidligere præsident for Uruguay, som er en ven af ​​mig. Og jeg kan ikke deltage, fordi den israelske lobby, eller hvad de kalder sig selv, har aflyst mig, siger Waters til Pagina 12.

– I had a dinner date on the 16th with José Mujica, the former president of Uruguay, who is a friend of mine. And I can’t go (…) because the Israeli lobby and whatever they call themselves have canceled me, Waters told Pagina 12.

Tak, Buenos Aires hoteller, for at nægte værelser til Roger Waters på grund af anti-israelske bemærkninger https://t.co/hjb0u70ziK via @JNS_org

— Roz Rothstein (@RozRothstein) 14. november 2023

Præsidenten for den israelske komitéen Central Israelite Committee of Uruguay, Roby Schindler, sendte et brev til Sofitel-hotellet og opfordrede det til ikke at være vært for Waters:

– Waters bruger sin berømmelse som kunstner til at lyve og udspy sit had mod Israel og alle jøder, sagde Schindler. – Ved at tage imod ham, vil du, selvom du ikke vil, udbrede det had, som denne mand udstråler, tilføjede Schindler.

– Waters takes advantage of his fame as an artist to lie and spew his hatred towards Israel and all Jews, Schindler said, according to Pagina 12. – By receiving him, you will be, even if you do not want to, propagating the hatred that this man exudes, Schindler added.

Waters er blevet anklaget for antisemitisme i årevis. Tidligere i år udtalte det amerikanske Udenrigsministerium, at Waters har en lang historie med at bruge antisemitiske troper til at nedgøre jøder:

– Waters has been dogged by accusations of antisemitism for years, including criticism by the U.S. government earlier this year. The State Department said Waters has a long track record of using antisemitic tropes to denigrate Jewish people.

Han talte til Pagina 12 og benægtede det på det kraftigste:

– De gør det, fordi jeg tror på menneskerettigheder, og jeg taler åbent om folkedrabet på det palæstinensiske folk, sagde Waters.

– Speaking to Pagina 12, he vehemently denied that. They do it because I believe in human rights, and I speak openly about the genocide of the Palestinian people, Waters said.

I et nyligt interview med journalisten Glenn Greenwald sagde Waters, at Hamas-militantes angreb den 7. oktober i Israel blev blæst ud af proportioner, og at israelerne fandt på historier om halshugning af babyer:

ANNONSE

– In a recent interview with journalist Glenn Greenwald, Waters said the surprise attack by Hamas militants in Israel on Oct. 7 was blown out of all proportion by the Israelis inventing stories about beheading babies.

Roger Waters skifter mellem at retfærdiggøre og benægte terrorismen den 7. oktober.

Han hævder, at Hamas var “lovligt og moralsk forpligtet til at modstå besættelsen.”

Han insisterer på, at Hamas ikke overtrådte international lov. Det var at anvende loven og kaldte den 7. oktober “en… pic.twitter.com/ImyNVMSP8s

— Ritchie Torres (@RitchieTorres) 8. november 2023

ANNONSE