Kommentar

Flere medier rapporterer, at liberale jøder i Vesten er ved at indse, at deres venner på venstrefløjen er ret ligeglade med Hamas’ udskejelser og ser bort fra deres terror for at kunne hylde palæstinenserne.

Det har udløst en selvransagelse, der får dem til at dreje politisk 180 grader. I betragtning af den store rolle, jøder spiller i det intellektuelle liv, især i Amerika, er dette en opvågning, som vil få store politiske konsekvenser.

Times of London, New York Times, Tablet, og Free Press (stiftet af den tidligere Times-redaktør Bari Weiss) har alle i den seneste uge præsenteret artikler, der beskriver, hvordan sekulære jøder i Vesten – liberale gennem generationer, der altid støttede utallige sager om social retfærdighed, der udkæmpes af progressive – er chokerede og frastødt over deres politiske “allieredes” afvisning af den vold, der er påført deres familier i Israel af foragtelige antisemitiske terrorister.

ANNONSE

For første gang siden Holocaust er jøder bange for, hvad der kan ske. De ser en vildskab i demonstrationerne, der skræmmer dem. Det vækker minder om tidligere pogromer. Når og hvis de bliver alene, skal de tænke på alternativer.

Jøder er repræsenteret i kreative erhverv. De er donorer til universiteter. Flere har trukket sig, efter at universiteterne tillod pro-palæstinensiske aktivister at gå amok. De får lov til at råbe “fra floden til havet, Palæstina skal være fri” på campus. Dette slogan er en opfordring til folkedrab.

Aktivisterne er en fortsættelse af hærgen i foråret og sommeren 2020, hvor demokraterne slap BLM og Antifa løs. Men denne gang er det jøder, der bliver ramt, kun fordi de er jøder, uanset hvor de står i forhold til Israel og palæstinenserne.

Jøder har historisk set været aktive i sociale bevægelser lige siden det 19. århundrede. Det er disse rødder, der nu bliver rykket op med rode. Jøder ser, at venstrefløjen har mistet sit moralske kompas og vender sig mod dem.

Vestlige sekulære jøder har længe været venstreorienterede; deres kultur er socialt liberal, humanistisk, intellektuel, generøs og fællesskabsorienterede, hvilket altid har ført dem i armene på forskellige venstrefløjspartier i de lande, hvor de bor. De har historisk set spillet nøgleroller i borgerrettighedsbevægelser, har været nogle af de mest fremtrædende stemmer for borgerlige frihedsrettigheder, og på det seneste har de stort set været støtter for de moderne gentagelser af venstreorienterede sociale bevægelser.

Men efter den 7. oktober, da hver jøde i diasporaen gennemgik kollektivt tab, fortvivlelse og sorg, så jøder stort set enhver venstreorienteret institution og person enten afvise eller retfærdiggøre de grusomheder, Hamas havde udført. De oplevede deres folk, deres familier, blive voldtaget, kidnappet, lemlæstet og myrdet på de mest sadistiske måder, de aldrig kunne forestille sig, og deres venstreorienterede “allierede” bakkede gerningsmændene op – fordi “modstand” mod “kolonialister” og “besættere” er berettiget.

Pludselig viser organisationer som BLM deres sande ansigt, og brikkerne falder på plads for mange jøder.

Amerikanske jøder så Black Lives Matter frigive erklæringer til støtte for Hamas – en folkemorderisk pseudo-regering med et erklæret formål at myrde hver jøde “fra (Jordan) floden til (Middelhavet) hav” – og lovede “solidaritet” med “modstand” af “57 år med kolonialisme og apartheid.”watched

Men værre for Biden-regimet er det, at Biden taler om islamofobi og antisemitisme i samme åndedrag, og pressetalskvinde Karine Jean Pierre er mest optaget af islamofobi. Dette vil koste demokraterne stemmer. Men det ser ikke ud til, at de helt forstår, hvad de er gået ind i.

Amerikanske jøder så deres politiske helte, som tidligere præsident Barack Obama og præsident Joe Biden, skyndte sig at trække deres indledende opbakning til Israel tilbage og flytte den over til Gaza – for ikke at der skulle komme “islamofobi” ud af støtte til Israel.

FN’s generalsekretær Guterres var også med på samme vogn, da han sagde, at den 7. oktober ikke kom helt ud af det blå, men skyldtes 57 års besættelse. Det er ligesom når Mahmoud Abbas forklarer Holocaust ved at sige, at jøderne var kendt som ågerkarle.

Fortalere, der vil være antiracister, er samtidig antisemitter, og de forstår det ikke selv. At opdage dette har været smertefuldt for mange jøder.

Under antipatien mod Israel lurer et mere ondsindet ønske: at Israel skal svigte moralsk.

Når de blev konfronteret med spørgsmålet om antisemitisme på venstrefløjen i fortiden, afviste mange jøder kritikken, fordi antisemitisme ikke har nogen politisk ideologi. Det er sandt. Men hvad venstreorienterede jøder nu indser, er, at på trods af at antisemitisme ikke har nogen politisk ideologi, har venstrefløjen omfavnet, rationaliseret og mainstreamet den, mens højrefløjen har marginaliseret den og går ind for politikker for at begrænse dens virkninger.

Det er en anerkendelse, der mærkes dybt hos venstrefløjen i Skandinavien. De vil gøre modstand.

Men Emma-Jo Morris i Breitbart peger på, at det er til højre, individualismen og ytringsfriheden holdes i hævd.

Den almindelige højrefløj overholder oplysningstidens værdier: den afviser direkte kollektivisme og identitetspolitik; den omfatter en kultur af individuel fortjeneste; det fremmer amerikanske værdier om tolerance og ytrings- og foreningsfrihed; og måske vigtigst af alt, insisterer den på en fornuftig grænsepolitik, der lægger vægt på diskretion baseret på, hvordan nytilkomne vil bidrage til samfundet og kulturen.

Evaluering og krav er forbudt for nutidens venstrefløj. De består nu kun af emner, hvoraf palæstinensernes er det mest brændbare. De bemærker ikke, at de har overskredet moralske grænser.

“Ondskab kommer af manglende tænkning. Den trodser tanken, for så snart tanken forsøger at engagere sig i det onde og undersøge de præmisser og principper, som den stammer fra, bliver den frustreret, fordi den intet finder der. Det er ondskabens banalitet.”

Skrev Hannah Arendt, og det passer til dagens venstrefløj. Hannah Arendt karakteriserede Eichmann, men nu gælder det lige så godt for de nye religiøse nazister i Hamas og deres ledsagere.

https://www.breitbart.com/politics/2023/10/25/morris-liberal-secular-jews-growing-disillusioned-with-the-left/

ANNONSE