Nyt

Natten mellem den 9. og 10. november 1938 satte tyske nazister ild til synagoger, vandaliserede jødiske hjem, skoler, virksomheder, hospitaler og kirkegårde – og myrdede tæt på hundrede jøder.

91 jøder dræbt

Denne nat er gået over i historien som “Krystalnat” på grund af alt det knuste glas, der lå i gaderne. Tusinde synagoger og bederum blev udsat for hærværk eller sat i brand, 7.500 butikker blev ødelagt og plyndrede i en landsdækkende pogrom mod jødiske samfund i Tyskland.

Jødiske kvarterer blev angrebet, og 91 jøder blev dræbt i en kulmination på mange års anti-jødisk politik og chikane.

Krystalnat 2023

Denne jødisk ejede virksomhed i NYC blev målet for den pro-mord, pro-voldtægt, pro-kidnap-mobbe.pic.twitter.com/7C24EHWeIH

— Aviva Klompas (@AvivaKlompas) 3. november 2023

Kriminalisering af etniske grupper

Efter Krystalnatten blev forholdene for de tyske jøder hårdere. I kølvandet blev omkring 30.000 jødiske mænd arresteret og sendt til nazistiske koncentrationslejre.

Det var de første masseanholdelser af jøder uden anden grund, end at de var jøder.

De, der fysisk stod bag volden, var primært funktionærer fra de tyske nationalsocialister – Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – samt medlemmer af Sturmabteilung (SA) og Hitlerjugend.

Optakten til Krystalnatten

Hitler troede at en international jødisk sammensværgelse stod bag både den sovjetiske bolsjevisme og den angelsaksiske kapitalisme – og at Tyskland en gang for alle måtte frigøre sig fra deres indflydelse.

Hverken velkommen eller sikker
Fra midten af ​​1935 blev chikaneringen af ​​jøder gradvist intensiveret. Adolf Eichmann fik til opgave at gennemføre en politik, der pressede jøderne til at emigrere “frivilligt”.
I årene efter blev jøderne nægtet adgang til teatre, biografer, museer og restauranter. De fik forbud mod at bruge offentlig transport og at eje cykler. Indkøb var begrænset til en time om dagen, og der var strengt udgangsforbud om aftenen. Jøder måtte ikke købe cigarer eller blomster. De måtte heller ikke eje en telefon eller skrivemaskine.
Til sidst måtte de bære et gult mærke for visuelt at adskille sig fra andre, og de betalte ekstra skat.
I 1935 kom Nürnberg-lovene, det juridiske grundlag for at adskille jøderne. Indfødsret var begrænset til personer med “tysk blod”, og jøderne blev reduceret til blotte undermennesker uden politiske rettigheder.
Tiltrængt Holocaust-uddannelsestråd: 6 millioner jøder og 250.000-1 million romaer og Sinti blev myrdet industrielt for at være en “mindreværdig race” med Nürnbergs racelove og den endelige løsning. ~15.000 homoseksuelle og 250.000 handicappede mennesker blev myrdet af “Reich Self Purification” pic.twitter.com/w17xqPsWY7
— Max✡️⚣ (@lilbuddymax) 11. marts 2023
Optakten til Holocaust
I efteråret 1938 erfarede Herschel Grynszpan, en 17-årig polsk jøde bosat i Frankrig, at nazisterne havde deporteret hans forældre til Polen fra Hannover i Tyskland. Den 7. november 1938 skød den ophidsede teenager Ernst vom Rath, en tysk diplomat i Paris.
7. november 1938 | For at hævne bortførelsen af ​​sine polsk-jødiske forældre i Tyskland, går den 17-årige Herschel Grynszpan ind på den tyske ambassade i Paris og skyder den tredje sekretær, Ernst vom Rath. Nazister lancerede en pogrom gennem Tyskland og annekterede Østrig som følge af dette.pic.twitter.com/vZN0ru1n6H
— Auschwitz-udstilling (@auschwitzxhibit) 7. november 2023

 

ANNONSE