Nyt

EU er i færd med at blive forvandlet til en udemokratisk superstat uden befolkningens samtykke. Dette advarer den polske økonom og politiker Jacek Saryusz-Wolski om, i et interview med Remix News.

Saryusz-Wolski har været medlem af Europa-Parlamentet (MEP) siden 2004. Han er født i 1948 i Polen, så han har personlig erfaring med, hvordan kommunistiske samfund fungerer. Det er derfor ildevarslende, at han mener at genkende træk i EU fra undertrykkende kommunistiske stater.

Europa-Parlamentets forfatningsudvalg vedtog den 25. oktober en beslutning med en rapport indeholdende vidtrækkende traktatændringer udarbejdet af den såkaldte Verhofstadt-gruppe. De blev ledet af belgiske Guy Verhofstadt, som er entusiastisk tilhænger af et centraliseret EU.

ANNONSE

Saryusz-Wolski påpeger, at “Dette er en slags gruppe af politiske ideologer, af hvem jeg endda vil kalde nogle af dem fanatikere, som ønsker at bygge en superstat på ruinerne af nationalstater, hvor et politisk oligarki vil regere uden at være ansvarlig og undslippe borgernes demokratiske kontrol”.

Der er planlagt en afstemning den 22. november, som formelt vil udløse proceduren for ændring af eksisterende traktater.

I Europa-Parlamentets beslutning henviser forfatterne til Ventotene-manifestet til den italienske kommunist Altiero Spinelli. Hans manifest citeres først. Jacek Saryusz-Wolski mener, at dette tydeligt viser, at denne idé om at ændre EU-traktaten er forankret i en kommunistisk og marxistisk vision for Europa, hvor nationalstater er afskaffet, og hvor folkestyre i praksis ikke eksisterer.

“Lad os være klare: dette projekt hvis formål er, at reformere EU-traktaterne er kommunistisk,” siger Saryusz-Wolski. “Dette er ren bolsjevisme! Dette fremtidige demokrati, som under kommunismen, vil blive ledet af de revolutionære partiers diktatur.”

Rapporten fra Verhofstadt-gruppen foreslår at overføre endnu mere magt til Unionen på mange forskellige områder, lige fra klima- og miljøspørgsmål via folkesundhed, grænsepolitik, udenrigsanliggender og indre sikkerhed til industri og uddannelse. Der vil ikke være megen reel magt tilbage til medlemslandene. EU’s muligheder for at presse, straffe og true tidligere uafhængige nationalstater vil stige yderligere.

Jacek Saryusz-Wolski er også stærkt kritisk over for, at meget af dette arbejde udføres under radaren. Kun eksperter og et meget lille antal journalister har bemærket, at dette sker. Han formoder, at det er bevidst.

Hensigten er, at foretage store forandringer internt blandt magteliten i Bruxelles, på en diskret måde. Offentligheden skal ikke lægge mærke til, at EU som et fællesskab af suveræne stater er afskaffet, og en superstat skabes uden befolkningens samtykke.

»Hvis folkene vil have nationalstaternes afskaffelse, er det fint, selvom jeg ikke kan lide det. Ønsker I en superstat, hvor en kaste af eurokrater hersker uden borgernes kontrol? Hvis ja, udtryk din godkendelse. Men i Bruxelles ved man godt, at sådan en aftale ikke eksisterer og ikke vil eksistere. Så de vil gerne gøre det her i hemmelighed,« kommenterer Jacek Saryusz-Wolski.

“Problemet er, at Europa er blevet kapret, det er blevet stjålet. Ligesom Zeus i form af en tyr bortførte Europa, har venstreliberale kredse taget noget i besiddelse, som var et begreb af kristen oprindelse, noget, der var funderet på subsidiaritetsprincippet, som ellers er udledt af Kirkens samfundslære. Dette er de ved at forvandlet til et projekt med kommunistiske rødder. Forfatterne til Europa-Parlamentets udkast til beslutning og rapport, skjuler ikke engang dette.”

ANNONSE